Anneler Günü'nde Buca'nın Sokaklarında Yas Var

Muğla'da midibüsün uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybedenlerin oturduğu mahallelerin sakinleri, komşuları ve akrabaları, Anneler Günü'nü buruk geçiriyor.

Muğla'da midibüsün uçuruma yuvarlanması sonucu yaşamını yitirenlerin oturduğu İzmir'in Buca ilçesindeki mahallelerde yas var.

Anneler Günü organizasyonu kapsamında Buca'dan Marmaris'e gitmek üzere hareket eden midibüsün uçuruma yuvarlanması sonucu 24 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin yaralandığı kaza sonrası Buca'daki sokaklar sessizliğe büründü.

Kazada ölenlerin aileleri, komşuları ve akrabaları yas tutarken, polis ekipleri gürültüyü engellemek ve kontrollü geçiş için Yaylacık Mahallesi girişine bariyer kurdu.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin taziye çadırı kurduğu Yaylacık Mahallesi'ndeki sokaklarda kazada ölenler için camilerden sela okunuyor.

Yakınlarını ve sevdiklerini kaybetmeleri nedeniyle fenalaşanlara müdahale amacıyla sağlık ekipleri bekletiliyor.

- Mahalle muhtarı, gezi için eşine izin vermemiş

Yaylacık Mahallesi Muhtarı Necdet Demirel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahallelerinden 7 kişinin cenazesini aldıklarını, büyük acı yaşadıklarını söyledi.

Mahalle sakinlerinin dün gece uyuyamadığını belirten Demirel, 'Anneler Günü için jest yapmak istediler, mutlu olmak istediler. Normal bir olay değil. Çok üzüldük.' diye konuştu.

Kalanlara sabırlar dileyen Demirel, eşinin de geziye gitmek istediğini kaydederek, 'Gidenler daha çok orta yaştaydı. Aslında amaçları güzel bir gün geçirmekti. Değişiklik olsun istediler. Benim eşim de gitmek istedi. Ben oraları gördük diye izin vermedim. Demek ki sebebi buymuş.' ifadelerini kullandı.

Buca Atatürk Mahallesi Muhtarı Sedat Erşahin de Anneler Günü'nde Buca'ya ateş düştüğünü, 24 canı kaybetmelerinden büyük üzüntü ve acı duyduklarını söyledi.

Atatürk Mahallesi'nden bir cenaze çıktığını, onun da organizatör Murat Ceylan'ın eşi Nazlı Ceylan'a ait olduğunu ifade eden Erşahin, 'Araba mola veriyor ve Nazlı Ceylan bir diğer midibüse geçiyor. Çok iyi biriydi, pırıl pırıl bir ailesi vardı. Çevresi tarafından seviliyordu. Etkinlikler konusuda çok aktifti. Ölüm kendisine yakışmadı, hiçbir anneye yakışmadı.' şeklinde konuştu.
Kaynak: AA