Anneler 'Günleri'nde Çalışmaya Devam Ediyor

Eskişehir'de temizlik görevlisi olarak çalışan belediyenin kadın işçileri, Anneler Günü de olsa sokakları süpürerek çalışmayı sürdürdü Nazlı Er: 'Biz emekçi anneler, bütün öz güvenimizle azimle çalışıyoruz. Bundan hiçbir zaman gocunmadım. 11 yaşından beri çalışıyorum. Ne yapıyorsak evlatlarımız için yapıyoruz' Döndü Ok: 'Çalışmak ibadettir. Çocuklarımız için çalışıyoruz. Tek çocuğum var o da Çanakkale'de asker. Oğlum olmadan ilk Anneler Günüm. Dört gözle aramasını bekliyorum'

Eskişehir'de merkez Odunpazarı ilçe belediyesinde temizlik görevlisi olarak çalışan kadın işçiler, Anneler Günü'nde de sokakları süpürerek mesai yaptı.

Şehrin en işlek caddelerinin genel temizliğini yapan kadınlar, her yıl mayıs ayının 2. haftası kutlanan Anneler Günü'nde de işlerinin başındaydı.

Yaklaşık 4 yıldır belediyede temizlik işçisi olarak görev yapan 37 yaşındaki Nazlı Er, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anneler Günü nedeniyle birçok vatandaştan tebrik aldığını ifade etti. Anneliğin kutsal bir müessese olduğunu dile getiren Er, çalışan kadınların, annelerin tüm çabasının yine evlatları için olduğunu söyledi.

- 'Torunumun yeri başka'

Kısa süre önce dünyaya gelen torunu nedeniyle erken yaşta anneanne olduğunu anlatan Er, şöyle konuştu:

'Yaşım henüz 37 fakat kızım 18 yaşında evlendi. Şimdi torun sahibi de oldum. Evlat sevgisi başka bir şey fakat torunumun yeri başka. Ailem eskiden torunların daha çok sevildiğini söylerdi fakat inanmazdım. Şimdi onlar için çalışmaya devam ediyorum. Biz emekçi anneler, bütün öz güvenimizle azimle çalışıyoruz. Bundan hiçbir zaman gocunmadım. 11 yaşından beri çalışıyorum. Ne yapıyorsak evlatlarımız için yapıyoruz. Tüm emekçi annelerin gününü kutluyorum.'

- 'Oğlum olmadan ilk Anneler Günüm'

Belediye temizlik görevlisi Döndü Ok da uzun yıllardır çalıştığını belirterek, 'Çalışmak ibadettir. Çocuklarımız için çalışıyoruz. Tek çocuğum var o da Çanakkale'de asker. Oğlum olmadan ilk Anneler Günüm. Dört gözle aramasını bekliyorum. Oğlumuz gururumuz. Her yıl Anneler Günü'nde bana çiçek alırdı. Bu sene sesiyle hediye verecek. Bizler çalışan anneler olarak gururluyuz, onurluyuz. Tüm çalışan annelerin günü kutlu olsun. Benim de bir annem var. İşimi bitirdikten sonra hemen onun yanına gideceğim.' dedi.
Kaynak: AA