20 Gün Önce Ölen Zihinsel Engelli Arkadaşları İçin Doğum Günü Kutladılar

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, geçtiğimiz 25 Nisan tarihinde geçirdiği kalp krizi sonrasında hayatını kaybeden, ilçenin sevgilisi ‘Ninja’ lakaplı Müjdat Kurt, kendisi gibi engelli arkadaşları tarafından doğum gününde unutulmadı.

20 Gün Önce Ölen Zihinsel Engelli Arkadaşları İçin Doğum Günü Kutladılar
12 Mayıs 1975 doğumlu olduğu öğrenilen Müjdat Kurt için kısa adı BOED olan Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Genel Merkezi tarafından Altınova Parkı’nda üzerinde Kurt’un fotoğrafı bulunan bir pastayla mini bir anma töreni yapıldı.

Dernek bünyesindeki engellilerin katılımıyla büyük bir hüzünle gerçekleşen doğum günü kutlaması tam bir duygu sağanağı atmosferi içinde geçti.

Duygusal doğum günü kutlamasıyla ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan BOED Genel Başkanı Güler Çapraz Özlemiş, “Müjdat Kurt bizim zihinsel engelli üyelerimizden biriydi. Sempatik ve yardımsever kişiliğiyle sadece bizim değil, tüm Ayvalık halkının sevgilisiydi. Ancak geçtiğimiz 25 Nisan sabahında geçirdiği kalp krizi sonrasında aramızdan ayrılan Müjdat’ımız bizi halen daha içinde çıkamadığımız çok büyük bir üzüntüye boğdu. Bugün Müjdat’ın doğum günüydü. Her yıl pastasını alır, dernek binasına gelir ve hep birlikte doğum günümüzü kutlamamızı isterdi. Biz ise çoğu zaman O’na sürpriz hazırlar ve doğum gününü kutlamak için hazır bulunurduk. Şimdi ise artık o hayat dolu zihinsel engelli kardeşimiz yok. Ama biz O’nu da, doğum gününü de unutmadık. Bugün içimiz kan ağlasa da, O’nun en çok istediği doğum gününü, O’nsuz kutladık. Acımız çok büyük. Bu vesile ile kederli ailesine ve Ayvalık halkına bir kez daha başsağlığı diliyorum”diye konuştu.

Güler Çapraz Özlemiş, Salı günü de Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından organize edilecek olan sokak basketbolu turnuvasının Müjdat Kurt’un adını taşıyacağını da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA