'Valide-İ Ali Osman, Bacıbey Hayme Ana'nın İzinde' Projesi

Anneler Günü dolayısıyla sosyal sorumluluk projelerine katkı sağlayan 63 anne ve 63 çocuk proje kapsamında Kütahya ve Bilecik'i gezdi.

Anneler Günü dolayısıyla sosyal sorumluluk projelerine katkı sağlayan 63 anne ve 63 çocuk 'Valide-i Âli Osman, Bacıbey Hayme Ana'nın İzinde-Osmanlı'nın Kalbine Yolculuk' projesi kapsamında Bilecik'e geldi.

Gezi kapsamında kent merkezinde bulunan Şeyh Edebali Türbesi yerleşkesindeki Orhangazi Camiini ziyaret eden AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili Bennur Karaburun, Hayme Ana'nın Anneler Günü'nü kutlamak için Kütahya'nın Domaniç ilçesinde bulunan türbeyi ziyaret ettiklerini, ardından Bilecik'e geldiklerini söyledi.

Ulaşımını tekerlekli sandalyesiyle sağlayan ve asansör bulunmadığı için türbeye ziyaret gerçekleştiremeyen Karaburun, 'Çok üzücü bir durum. Ben de dezavantajlı grupların içinde olan biri olarak engelli kardeşlerimizin pozitif ayrımcılığı var. Bununla ilgili zaten kanuna geçmiş tekliflerimiz, yasalarımız var. Fakat daha uygulanmadığı için maalesef bizler de muzdarip oluyoruz ama en kısa zamanda gerek sivil toplum kuruluşları olsun, gerek yerel yönetimlerimiz olsun biz de elimizden geldiği kadar sıkıntılarımızı gidermeye çalışacağız Allah'ın izniyle.' ifadelerini kullandı.

Hayme Ana'nın Osmanlı İmparatorluğunun kurulmasındaki en önemli fikirleri veren birisi olduğunu belirten Karaburun, şöyle konuştu:

'Buraya gelmemizdeki en büyük amaçlardan bir tanesi de Şeyh Edebali Hazretleri. Verdiği mesajlar inanılmaz derecede. Söylemlerinin asırlar boyu kulaklarımızda devam edeceği inancındayım. Geçmişini bilmeyenin hiçbir şekilde geleceği olmaz. Osmanlı ruhunu iyice hissedip ondan sonraki süreçte Türkiye'nin daha nerelere gelebileceğini, bizim kimlerin torunu olduğunu bilmemiz gerekiyor. Dolayısıyla en büyük hedefimiz dünyadaki en büyük 10 ülkenin arasına girebilmek. Biz de ecdadımıza yakışır torunlar olarak ülkemizi daha müreffeh yarınlara hep birlikte ulaştıracağımıza inanıyorum.'
Kaynak: AA