Ürdün'den İsrail'e Suçlama

Hükümet Sözcüsü Mumini:'İşgal altındaki Doğu Kudüs'te Ürdün vatandaşının ateş açılarak öldürülmesinin sorumluluğu, işgal gücü sıfatıyla İsrail hükümetine aittir'.

Ürdün hükümeti, Kudüs'te İsrail güçlerince 'bir polisi bıçaklayarak yaraladığı' iddiasıyla Ürdün vatandaşının öldürülmesinin sorumluluğunun İsrail hükümetine ait olduğunu belirtti.

Ürdün resmi haber ajansı PETRA'da yer alan habere göre, Hükümet Sözcüsü Muhammed el-Mumini, yayımladığı yazılı açıklamada, Kudüs'te öldürülen kişinin Ürdünlü Muhammed Abdullah Selim el-Kesci olduğunu ve bir hafta önce Kudüs'e ziyaret amaçlı gittiğini ifade etti.

Saldırıyı kınayan ve eylemi 'çirkin bir suç' olarak nitelendiren Mumini, 'İşgal altındaki Doğu Kudüs'te Ürdün vatandaşının ateş açılarak öldürülmesinin sorumluluğu işgal gücü sıfatıyla İsrail hükümetine aittir.' değerlendirmesini yaptı.

Mumini, Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığının olayın ayrıntılarını Ürdün'ün Tel Aviv Büyükelçiliği aracılığıyla takip ettiğini bildirdi.

İsrail Polisi Sözcüsü Luba es-Semri, yaptığı yazılı açıklamada, Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde 'bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu' öne sürülen bir Filistinlinin vurularak öldürüldüğünü aktarmıştı.

Semri, daha sonra yaptığı açıklamada ise 'bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu' iddiasıyla vurularak öldürülen kişinin, ülkeye turist vizesiyle giren 57 yaşındaki Ürdün uyruklu bir kişi olduğunu duyurmuştu.

Son dönemde İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarındaki artış dikkati çekiyor. İsrail güçleri, 'bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu' veya 'araçla ezme girişiminde bulunduğu' iddiasıyla Filistinlilere yönelik ihlallerini sürdürüyor.

İnsan hakları örgütleri, İsrail'i saldırıda bulunduğu iddiasıyla Filistinlilere yargısız infaz uygulamakla suçluyor.
Kaynak: AA