Tutsi Soykırımında Ölenlerin Anısı Kent Ormanı'nda Yaşatılacak

Ruanda’da Tutsilere yönelik soykırımda hayatını kaybeden 1 milyondan fazla insanın anısı, Keçiören Kartaltepe Kent Ormanı’nda yaşatılacak. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Ruanda Büyükelçisi Williams Nkurunziza, Tutsilere yapılan katliamı unutturmamak ve toplumsal farkındalık sağlamak için ormana ağaç dikti.

Tutsi Soykırımında Ölenlerin Anısı Kent Ormanı'nda Yaşatılacak
Katliamın 23. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen ağaç dikme töreninde; iş birliği ve desteği için Başkan Mustafa Ak’a teşekkür eden Büyükelçi Nkurunziza, “Ruanda’da her ay düzenli olarak ağaç dikme etkinliği gerçekleştiriyoruz. Keçiören’de de bunu gerçekleştirerek çevreye ne kadar büyük önem verdiğimizi gösteriyoruz. Bizlerle birlikte ağaç dikecek olan bütün öğrencilerimize de çok teşekkür ediyorum. Sizleri her zaman saygıyla anacağız” dedi.

Başkan Ak ise, Keçiören’de yoğun bir şekilde yeşillendirme çalışması yaptıklarına dikkat çekerek, “Ruanda Büyükelçiliği’nin desteği ile buraya her yıl ağaç dikiyoruz. Ağaç dikim çalışmamıza bu tür programlarla destek veren Ruanda Büyükelçiliği’ne teşekkür ediyorum. Ağaç dikim törenini gerçekleştirdiğimiz Kartaltepe Kent Ormanı’mız 1 milyon 126 bin metrekarelik bir alana sahip. 250 bin metrekarelik de piknik alanımız var. Buraya dikilen her ağaca büyük önem veriyoruz. Ruanda Büyükelçiliği ile dikmiş olduğumuz ağaçlar artık bize emanet, onlara gözümüz gibi bakacağımıza söz veriyoruz. Bir program nedeniyle ülkemize yurt dışından gelen değerli öğrencilerimizin de Türkiye’de bir dikili ağaçları var artık. Türkiye’yi unutmasınlar ve her yıl gelip ağaçlarını sulasınlar” ifadelerini kullandı. Törene Türkiye’de okuyan Ruandalı öğrenciler, Polonya, İspanya, İsveç, Çek Cumhuriyeti ve Romanya’dan gelen üniversite öğrencileri ile Türk öğrenciler de katıldı

Konuşmaların ardından Başkan Ak, Büyükelçi Nkurunziza ve öğrenciler hep birlikte ağaç diktiler. Program toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

(JA-BT-Y)

.
Kaynak: İHA