TBMM Aladağ Yurt Yangını Araştırma Komisyonunun Görev Süresi Uzatıldı

Adana'daki özel bir yurtta çıkan yangınla ilgili kurulan komisyonun görev süresinin bir ay uzatılmasına ilişkin TBMM kararı Resmi Gazete'de yer aldı.

Adana'nın Aladağ ilçesinde özel bir yurtta çıkan yangınla ilgili kurulan araştırma komisyonunun görev süresinin uzatılmasına ilişkin TBMM kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Komisyonun görev süresinin uzatılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de, 'Adana'nın Aladağ ilçesinde kız öğrenci yurdunda meydana gelen elim yangın vakasının araştırılması ve benzer acıların bir kez daha yaşanmaması ve kamusal eğitim ve barınma haklarının tüm öğrencilerimiz için güvence altına alınıp yaygınlaştırılması için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonunun görev süresinin uzatılmasına ilişkin karar' başlığıyla yer aldı.

Meclis Genel Kurulunun 9 Mayıs'taki 89'uncu birleşimde alınan karara göre, 24 Mayıs'tan geçerli olmak üzere komisyonun görev süresi bir ay uzatıldı.

Adana'nın Aladağ ilçesindeki bir kız öğrenci yurdunda 29 Kasım 2016'da çıkan yangında, 10 öğrenci, yurt yetkilisinin 6 yaşındaki kızı ve bir eğitmen olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetmiş, 24 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA