Renault Grubu Fransa'daki Üretimi Durdurdu

Siber saldırıya hedef olduğunu açıklayan Fransız otomobil üreticisi Renault, Fransa'daki çok sayıda fabrikada üretimi durdurdu.

Dünya genelinde etkili olan zararlı yazılım 'WanaCrypt0r 2.0 Saldırısı'na hedef olduğunu açıklayan Fransız otomobil üreticisi Renault, çok sayıda fabrikada üretimin durdurulduğunu açıkladı.

Le Parisien'de yer alan haberde Renault grubunun, virüsün daha fazla yayılmasını önlemek amacıyla Fransa'daki çok sayıda fabrikasında üretimi durdurma kararı aldığı belirtildi. Üretimin durdurulduğu fabrikalar arasında 3 bin 400 kişinin çalıştığı ve günlük 640 araç üretimi kapasitesine sahip Sandouville üretim tesisi de bulunuyor.

Bu arada Paris savcılığının, siber saldırı ile alakalı soruşturma açtığı belirtildi.

Fransız Ulusal Enformasyon Güvenliği Ajansı (ANSSI) da, WanaCrypt0r 2.0 virüsünden Fransa'da sadece Renault grubunun etkilendiğini açıkladı.

Renault grubu tarafından daha önce yapılan açıklamada, 'Cuma gününden itibaren şirket, siber saldırıdan etkilendi. Bu saldırıya karşı konulması için şirket içinde gerekli çalışmalar başlatıldı.' ifadeleri kullanılmıştı.

Son olarak İngiltere’nin ulusal sağlık sistemi veri tabanı ile İspanya’da başta telekomünikasyon şirketi Telefonica olmak üzere elektrik şirketi Ibedrola, enerji şirketi Gas Natural, bankacılık grubu BBVA'nın da aralarında bulunduğu ülkenin en önemli şirketleri, siber saldırıya hedef olmuştu.

ABD, Rusya, Avustralya, Portekiz ve Meksika’daki kamu ve özel kuruluşlar da uluslararası siber saldırıdan etkilenmişti.

Kaynak: AA