Pendik Belediyesinden Söğüt'e Kültür Turu

Pendik Belediye Başkanı Şahin ile beraberindekiler kültür turları kapsamında Söğüt'ün tarihi mekanlarını ziyaret etti.

İstanbul Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin ile beraberindekiler kültür turları kapsamında Söğüt'ün tarihi mekanlarını ziyaret etti.

Pendik Belediyesi tarafından organize edilen kültür turları kapsamında, Bilecik-Söğüt ziyaretinde bulunan vatandaşlara eşlik eden Şahin, Söğüt'ün tarihi mekanlarını gezdi.

Ziyaret esnasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Şahin, Pendik Belediyesi olarak, Bilecik Valiliği, Bilecik Belediyesi ve Söğüt Belediyesi ile kültür turları organize ettiklerini belirtti.

Bu yıl başladıkları Bilecik-Söğüt turuna şimdiye kadar 50 grubun geldiğini ifade eden Şahin, 'Bugün bu vesileyle ben de bu faaliyetleri yerinde görmek ve çalışmalara katkı verebilmek adına Pendik'teki meclis üyelerimizle beraber bu ziyarete katıldım.' dedi.

Geçmişteki o ihtişamlı sayfaların açılabilmesi açısından toplumun kökleriyle yeniden buluşması gerektiğini dile getiren Şanin, 'Önümüzdeki süreçte yaz tatilinin başlamasıyla, gençlerimizi buradaki kökleriyle daha fazla buluşturacağız.' diye konuştu.

Şahin, beraberindeki heyetle Ertuğrul Gazi Türbesi, Hamidiye Külliyesi, Söğüt Müzesi, Kuyulu Mescit, Küre Dursun Fakih Türbesi ve Şeyh Edebali Türbesini ziyaret etti.
Kaynak: AA