NİTAB'dan Ezidilere Yardım

Almanya'nın Düsseldorf şehrinde bulunan Türk Akademisyenler Birliği (NİTAB) üyesi 20 gönüllü, geldikleri Batman'da Ezidileri ziyaret ederek getirdikleri yardım kolilerini dağıttı.



Almanya'nın çeşitli kentlerinde yaşayan NİTAB üyesi 20 gönüllü akademisyen, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Batman'a geldi.

NİTAB üyeleri, Türk Kızılayı Batman Şubesi öncülüğünde, Irak'ın Şengal kentindeki DAEŞ saldırılarında kaçarak Beşiri ilçesine bağlı Uğurca köyüne yerleşen Ezidileri ziyaret etti.

Burada kalan aileleri çadırlarında ziyaret eden NİTAB üyeleri, beraberlerinde getirdikleri yardımları dağıttı.

NİTAB Başkanı Davut Karapınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurt dışından yaptıkları yardımların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını yerinde gördüklerini söyledi.

Bir haftadır Türkiye'de olduklarını belirten Karapınar, bu süreç içerisinde Hatay ve Gaziantep'teki Suriyelilerin kaldığı yerleşim yerlerini de ziyaret ettiklerini ve Türkiye'nin dünyaya örnek bir misafirperverlik örneği sergilediğini kaydetti.

NİTAB Üyesi Aylin Kılınç ise, yardımlarının bundan sonra da süreceğini belirtti.

Kılınç, 'Türkiye, gerçekten dünyaya örnek olacak bir misafirperverlik örneği sergiliyor. Bunu yerinde gördük. İnsanlar savaştan kaçtı ve bu insanlara sadece Türkiye kucak açtı. Bunun dünyanın örnek alması gerekiyor.' dedi.

Türk Kızılayı BATMAN Şubesi Başkanı Ali Tezdiğ de, NİTAB üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Tezdiğ, 'Misafirlerimiz, Türk Kızılayı üzerinden bölgemizdeki savaş mağduru ve ihtiyaç sahiplerine sıklıkça yardım gönderiyorlardı. Bu kez ise yaptıkları yardımları bizlerle birlikte dağıtmaya geldiler. Aynı zamanda yaptıkları yardımların nereye gittiğini de yerinde görmüş oldular.' diye konuştu.

Kaynak: AA