Milletvekili Açıkkapı;'Anneler, Aile Olmanın Kilit Taşıdır'

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Annelerin toplumun temel yapısını meydana getiren aile olmanın kilit taşı olduğunu söyledi.

Milletvekili Açıkkapı;'Anneler, Aile Olmanın Kilit Taşıdır'
AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Anneler günü ile ilgili mesaj yayınladı.

Milletvekili Açıkkapı mesajında," Dinimizce de çokça kıssaya konu olan annelerimizin değeri, Peygamber Efendimiz’in(SAV) Hadis-i Şeriflerinde de dile getirilmiş, ’Cennet Anaların Ayakları Altındadır’ ve ’Anne, cennet kapılarının ortasındadır’ sözleriyle yüceltilmiş, ne kadar önemli olduğu gözler önüne serilmiştir. Yemeden yediren, içmeden içiren ve evladının geleceği için kendinden geçen,kaygılanan annelerimiz, ’fedakarlık vasfıyla’ Allah’ın kuluna en büyük ikramlarındandır. Sevgi, saygı, merhamet, sabır ve fedakarlık gibi yüce özellikleri evlatlarına kazandıran annelerimiz, şefkat dolu yürekleriyle, ömürlerini bizlere vakfetmekte sağlıklı, huzurlu ve barış dolu bir toplum yaşantısının tesis edilmesinde önemli rol oynamaktadırlar.

Aile birliğinin tesis edilmesinde, çocukların sağlıklı ve mutlu bir ortamda yetişmesinde en temel rolü üstlenen annelerimizin varlıkları ile güç kattıkları evlatları, yarınlara umut dolu nesiller olarak faydalı bireyler olmaktadırlar. Ebeveyne saygıyı esas alan, cennetin annelerin ayakları altında olduğuna inanan İslam dininin mensubu olan bizler, evlat yetiştirmenin ulvi bir görev olduğunun idraki içerisindeki annelerimizin mutlu olması, yüzlerinin gülmesi, hayat şartlarının daha da iyileştirilmesi için önümüzdeki süreçte de kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz"dedi.

Annelerimizden öğrendiğimiz özelliklerimizi, vasıflarımızı hatırlayan idareciler, yöneticiler olarak her daim hayatımızda onların inancımızla yoğurdukları birikimleri şiar haline getirmeliyiz diyen Açıkkapı mesajının devamında," Toplumun her kesimi de bu şiarı kendine düstur edinmelidir. Bilinmelidir ki, bu temel özellikler bizi biz yapan, bizi birbirimize bağlayan bir olmamızı sağlayan sevgi, saygı, merhameti içerisinde barındıran kutsal bağlardır. Bu vesile ile hayatını çocuklarına adeta vakfeden annelerimizin anneler gününü kutlarken, onlara daima en yüksek derecede saygıyı sevgiyi göstermeli, hayatımızda ne kadar değerli bir yerde olduklarını göstermeli ve onların bizlere gösterdiği şefkati bizim de onlara hayatlarının her evresinde göstermemiz gerektiğini unutmamalıyız. Zira isra suresi 23-24. ayetlerde Allah’ın emri olarak annelere “öf” bile denmemesi gerektiği emrediliyor.Bu duygu ve düşünceler ile annelerimizin anneler gününü tebrik ediyor, ölmüş annelerimize rahmet kalanlarımıza ise uzun sağlıklı huzurlu ve başımızdan eksik olmayan yıllar diliyorum" diyerek tamamladı.
Kaynak: İHA