Kastamonu'dan Kısa Kısa

KASTAMONU – Abana Belediyesi araç parkına 20 yolcu taşıma kapasiteli minibüs ekledi.

Belediye imkanlarıyla Devlet Malzeme Ofisinden (DMO) alınan araç, müftü vekili İsmail Çelik tarafından yapılan duanın ardından şükür kurbanının kesilmesiyle hizmete girdi.

Belediye Başkan Vekili Altan Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eksikliği hissedilen bir aracı belediye bünyesine eklemenin mutluluğu içinde olduklarını söyledi.

Aracın ilçe halkının hizmetinde olacağını anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

'Son yıllarda Belediye Başkanımız Rıdvan Oyar'ın öncülüğünde makine parkımıza devletimizin de destekleriyle birçok araç ekledik. Belediyemizin imkanlarıyla eklediğimiz son araç, minibüsümüz oldu. Daha önce çeşitli faaliyetlerde eksikliğini hissettiğimiz araç artık halkımızın hizmetkarı olacak. Hayırlı, uğurlu olmasını diliyoruz'

-İnebolu

İnebolu ilçesinde, parke yol yapım çalışmalarına başlandı.

Karayolları 15. Bölge Müdürlüğünce gerçekleştirilen ihaleyi üstlenen müteahhit firma sahibi Yasin Tekbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Boyran ve Cünürye mahallelerinden geçen İsmetpaşa Caddesi'ndeki eski parkelerin sökümüne başladıklarını söyledi.

Sökümün ardından caddenin her iki şeridine de yeni beton parke döşeyeceklerini ifade eden Tekbaş, 'Caddenin orta refüjlerinin de bakım ve temizliğini gerçekleştireceğiz. İhale kapsamında ayrıca liman mevkisinde 700 metre kaldırım çalışması yapacağız.' dedi.

Tekbaş, ihaleyi 1 milyon 899 bin lira bedelle kazandıklarını kaydetti.

Kaynak: AA