Görme Engelliler Futbol, Sağlıklılar Körebe Oynadı

Adana Büyükşehir Belediyesi personeli, görme engellilerle empati kurabilmek ve farkındalık mesajı vermek amacıyla gözlerini bantla kapatarak, engelli futbol takımıyla gösteri maçı yaptı.

Görme Engelliler Futbol, Sağlıklılar Körebe Oynadı
Seyhan ilçesindeki Pınar Mahallesi’nde bulunan bir halı sahada maç organizasyonu düzenleyen Adana Büyükşehir Belediyesi personelinden oluşan takım, “Engelliler Haftası”nda görme engellilerin takımıyla karşılaştı.

Belediye personeli empati kurabilmek ve farkındalık mesajı vermek amacıyla gözlerini bantla kapatarak sahaya çıktı. Kıran kırana geçen gösteri maçını engellilerin takımı kazandı.

6 Nokta Körler Derneği Adana Şube Başkanı Osman Alıcı, Türkiye’deki eksiklikler nedeniyle henüz engelliler haftasının kutlanamadığına dikkat çekerek, şu taleplerde bulundu:

“Özellikle istediğimiz şeylerden biri; kaldırım işgallerinin sona ermesi. Sesli sinyalizasyon sistemlerinin kurulması, halk otobüslerinde engellilere karşı yapılan ayrımcılığın kaldırılması, metroda olduğu gibi belediye otobüslerinde de sesli durak otomasyonu kurulmasıdır. İnşallah belediyemiz bu konularda gerekli düzenlemeleri yapar. Bizler de üzerimize düşecek ne varsa her zaman yapmaya hazırız.”

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek de 3 yıldır “Engelsiz Adana” parolasıyla çalıştıklarına değinerek, önce beyinlerdeki engelleri kaldırmayı amaçladıklarını söyledi.

Kentte engelleri kaldırma konusunda önemli mesafeler aldıklarını dile getiren Akyürek, şöyle devam etti:

“Engelli derneklerimizin tüm projelerine destek verdiğimiz gibi kendi projelerimizi de ürettik. Kitle iletişim araçlarında bu konuda düzenlemeler yaptık. Zaten belediyeye ait olanların tamamı engelsiz. Engellilere hizmet etmeye yönelik otobüslerimiz ve diğer araçlarımız var. Görme engellilere yönelik daha önce 3 kilometrelik düzenleme vardı şu an 10 kilometreye çıkardık. Engellilerin bu durumuna dikkat çekmek, toplumun tüm dinamiklerinin ilgisini engellilere yöneltmek için bir dizi etkinlik düzenliyoruz. Bu da onlardan bir tanesi. Bu konuda belediyenin tüm imkanlarını zorluyoruz. Biz yerel idare olarak üzerimize düşen her şeyi yaptığımız gibi ekstra şeyler de yapıyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da üzerine düşeni yapmaya çalışıyor. İnşallah Adana kısa azman sonra çok daha engelsiz bir hale gelecek. Bu konuda azimli ve kararlıyız. Bu karşılaşmada da onlar gibi düşünerek, empati yaparak oyun oynamaya çalışacağız. Onlara verdiğimiz önemi, değeri, farkındalığı hissettirmeye çalışacağız.”
Kaynak: İHA