Gelinlik Giyerek Para Kazanıyor

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesinden mezun 26 yaşındaki Vecihe Karaer, alışveriş merkezlerinde gelinlik giyerek yaptığı tanıtımla para kazanıyor.

Mezun olduğu alanda ilçede iş bulamayan Karaer, gelinliğini giyerek sabahtan akşama kadar alışveriş merkezlerinin önlerinde kampanya tanıtımı yapıyor.

İlçenin Kuyumcular Çarşısındaki bir alışveriş merkezinde Anneler Günü'ne özel hazırlanan kampanyaların tanıtımı yapan Karaer, vatandaşların şaşkın bakışları ve sorularıyla karşılaşıyor.

Vecihe Karaer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akşam saatlerine kadar yaklaşık 2 bin tanıtım broşürü dağıtarak yüzlerce müşterinin de alışveriş merkezini gezmesini sağladığını söyledi.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olduğunu aktaran Karaer, şöyle konuştu:

'Gazetecilik mezunuyum. Edremit'e 2 yıl önce geldim ve burası küçük bir yer olduğu için iş imkanları da doğal olarak sıkıntılı. Ben de böyle günübirlik işler yapıyorum. Bu gelinlik de işimin bir parçası. Gelinlik giymek güzel bir duygu ve ikinci kez gelinlik giyiyorum. Bir süre sonra gelinlik üzerimde ağırlık yapıyor. İnsanların değişik tepkileri oluyor. 'Damat nerede?' sorularını sıkça alıyorum. 'Alışveriş merkezindeki çeyiz kampanyalı paketin içinde gelin de veriyor musunuz?' diye sorular bile aldım. Çok eğlenceli bir iş. Bugün de çok eğlendim. Özbekistan'dan gezi için gelen bir grup kadın benimle fotoğraf çektirdi.'

Alışveriş merkezinin yöneticisi Harun Özdemir de yaptıkları gelinlikli tanıtım sayesinde bölgedeki tüm esnafların işlerinde hareketlilik yaşandığını dile getirdi.

Kaynak: AA