Engelli Kızını Sırtında Taşıyarak 'Hayata' Bağlıyor

Doğuştan bedensel engelli Merve Karakuzulu'nun annesi Aysel Karakuzulu, rahatsızlığına rağmen asansörü bulunmayan ikinci kattaki evlerine kızını her gün sırtında indirip çıkarıyor Merve Karakuzulu: 'Annem ömür boyu yanımdan ayrılmasın, ben annesiz yapamam' Gaziantep Fiziksel Engelliler Derneği tarafından 'yılın annesi' seçilen anne Karakuzulu: 'Merve, benim için çok değerli. 1020 çocuğum olsa da Merve'nin yeri ayrı'

ÖZKAN BEYER - Gaziantep'te yaşayan Aysel Karakuzulu, bel ve boyun fıtığı olmasına rağmen doğuştan bedensel engelli kızı Merve Karakuzulu'yu asansörü bulunmayan evlerinin ikinci katına sırtında çıkarıyor.

Hoşgör Mahallesi'nde iki katlı kiralık müstakil bir evde yaşayan 24 yaşındaki Merve Karakuzulu'nun, doğum esnasında beynine oksijen gitmemesi nedeniyle belinden aşağısı tutmuyor. Kuzulu, ayrıca duyma zorluğu yaşıyor.

Bel ve boyun fıtığı bulunan 51 yaşındaki anne Aysel Karakuzulu ise kızını, evde boş boş durmaması, gezmesi, dolaşması, sosyal becerilerde yer alması için asansörü bulunmayan evlerinden aşağıya indirerek, tekerlekli sandalyeye bindiriyor. Rahatsızlığı nedeniyle kızını taşımakta zorlanan anne Karakuzulu'nun en büyük hayali, asansörü bulunan bir ev sahibi olabilmek.

Bedensel engelli Merve Karakuzulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, annesini çok sevdiğini belirtti.

Annesinin daima yanında bulunduğunu, her istediğini yaptığını anlatan Karakuzulu, 'Allah, annemi başımdan eksik etmesin. Annem beni sürekli indirip kaldırıyor. Her şeyimde bana yardımcı oluyor. Annem, beni gezmelere götürüyor.' dedi.

Karakuzulu, annesiyle çok güzel anıları bulunduğunu belirterek, 'Annem ömür boyu yanımdan ayrılmasın, ben annesiz yapamam. Pikniğe, gezmeye ya da çarşıya gitmek istediğimde hemen beni götürüyor. Her zaman bana destek oluyor.' şeklinde konuştu.

Anne Aysel Karakuzulu ise kızının bir yaşına geldiğinde 4 kilo olduğunu aktararak, 'Kızımı Ankara'ya götürdüm. Orada tedavi oldu. Daha sonra buradaki üniversite hastanesine götürdüm. Buradaki hastanede kızımın doğum esnasında beynine oksijen gitmediği söylendi. Bu yüzden engelli oldu. Her isteğini yetine getirmeye çalışıyorum. Onun bir dediği iki olmaz.' diye konuştu.

Tüm evlatlarının engelli ablalarına sahip çıktığını vurgulayan anne Karakuzulu, 'Şu an bile Merve bir şey istesin anında yerine getirmemiz gerekiyor. Kızım, el beceri kursuna gidiyor, derneğe çok fazla gidiyor. Kızım giyinmeyi ve makyaj yapmayı çok seviyor. Çeşitli parfümleri sever. En çok da denize gitmeyi istiyor. Yazın onu denize götüreceğiz. Bende bel ve oyun fıtığı var. Bu yüzden evden indirip, eve çıkardığımda zorlanıyorum. Kızım bir bardak suyu bile alamaz. Bir yere gidip geleyim, gün boyunca aç oturur. Merve, benim için çok değerli. 10-20 çocuğum olsa da Merve'nin yeri ayrı.' ifadesini kullandı.

- Bu yılın fedakar annesi: Aysel Karakuzulu

Gaziantep Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı Halil İbrahim Oğul da Merve'nin kendilerinin özel üyelerinden birisi olduğunu belirtti.

Anne Kuzulu'nun da kendileri için büyük öneme sahip olduğunu dile getiren Oğul, 'Merve'nin annesi, engelli kızını evinin ikinci katına sürekli sırtında çıkarıyor, aşağıya indiriyor. Bazen Merve'yi derneğin faaliyetlerine çağırınca tereddüt duyuyoruz çünkü Merve'nin annesi Aysel hanımın bel ve boyun fıtığı var. Böyle bir anne anlatılmaz, yaşanılır. Kızı için gösterdiği bu fedakarlıktan doları dernek olarak Aysel Karakuzulu'yu yılın annesi seçtik. Yılın annesi olan Aysel hanımı tebrik ediyoruz.' diye konuştu.
Kaynak: AA