Büyükşehir Belediyesi, EGO Ve ASKİ'nin Kesin Hesapları Onaylandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile bağlı kuruluşlar EGO ve ASKİ’nin 2016 mali yılı kesin hesapları, Büyükşehir Belediye Meclisinde onaylandı.Tek tek okunan hesap cetvellerinde, Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 Mali Yılı Kesin Hesabının reel bütçe içindeki gerçekleşme oranının, yüzde 96,85 olduğu açıklandı.

Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisinde, Büyükşehir Belediyesi, EGO ve ASKİ’nin 2016 Mali yılına ait kesin hesaplarının görüşmelerinde, CHP Grup Başkan Vekili Doğan Yılmazkaya, MHP Grup Başkan Vekili Ramazan Şimşek ile AK Partili üye Şükrü Özek, söz alarak görüşlerini dile getirdiler.

Büyükşehir, ASKİ ve EGO hesapları onaylandı

Büyükşehir, EGO ve ASKİ 2016 mali yılı kesin hesap raporlarının kalem kalem okunduğu Meclis toplantısında, 2016 Mali Yılı Kesin Hesabı rakamlarına göre; Büyükşehir Belediyesi gelir rakamları 5 milyar 535 milyon 777 bin, gider rakamları 5 milyar 337 milyon 619 bin lira, bütçenin gerçekleşme oranı da yüzde 96,85 oldu.

EGO Genel Müdürlüğü’nün 2016 yılının mali yılı kesin hesabında, gider 993 milyon, gelir 668 milyon lira olarak açıklandı. EGO’nun bütçe açığı vermesinin nedeni olarak, kar amacı gütmeden, vatandaşların ihtiyacı doğrultusunda kamu görevi yapmasından kaynaklandığı ifade edildi.

ASKİ’nin 2016 mali yılına ait kesin hesaplarında da gelir 2 milyar 281 milyon 453 bin TL, gider de 2 milyar 201 milyon 621 bin TL oldu.

Görüşmeler sonunda yapılan oylamalarda; Büyükşehir, ASKİ ve EGO’nun 2016 mali yılı kesin hesapları, Belediye Meclisi tarafından onaylandı.

2016 Mali Yılı kesin hesaplarının oylanmasının ardından değerlendirmede bulunan Meclis Başkan Vekili Ölmez, “Ankara Büyükşehir Belediye Bütçesi kesin hesabı konusunda CHP ve MHP adına konuşan üyelere, hakkı teslim edecek kadar nazik üslup kullandıkları için özellikle altını çizerek teşekkür etmek istiyorum. Muhteşem bir başarı grafiği yakalanmıştır, tüm kademedeki çalışanlarımızı da tebrik ediyorum" dedi.



ANKAPARK ve hayvanat bahçesi

Ölmez, CHP’li Yılmazkaya’nın ANKAPARK ve hayvanat bahçesi konusundaki sorusunu da şu şekilde yanıtladı:

“CHP’lilerin bu konuda ki hassasiyetlerini anlıyorum. ANKAPARK konusunda bir oylama gerekirse, yüzde 100’e yakın hayır oyu kullanıyorlar. Atatürk, bu milletin ortak ve tartışmasız üstün bir değeridir. Tüm endişeleri, onun hatırasına sadık ve titiz davranabilme adınadır. Ama biz zaten titiz yaklaşıyoruz. Geçmişine bakıldığında, zaten 1930’lu yıllardan itibaren korunmamış. Projeye başladığımızda, Ankaralıların kullanamadığı, faydalanamadığı bir alandı. Bir yere değer katabildiğiniz ve cazibe merkezi haline getirdiğiniz ölçüde yaşatırsınız. ANKAPARK’ı turizme açmak istiyoruz. Tüm Türkiye’nin gelip, hayırla yad edeceği bir yer haline getirmek istiyoruz. Gelecek yıl 23 Nisan’da açmayı hedefliyoruz. Orada bulunan Hayvanat Bahçesindeki çalışmalar tamamlanıncaya kadar, hayvanlar geçici süreyle çevre illere verildi.

Burası tamamlanınca da o hayvanlar geri getirilecek.”

Kanal Ankara Projesi’nde de altyapı çalışmalarının tamamlandığını belirten Ölmez, gelecek ay içinde yapım ihalesine çıkılacağı bilgisini verdi.

Ölmez, sözlerinin sonunda da Başkan Gökçek ile ilgili olarak, “5 milyon Ankaralının, 5 kez üst üste seçtiği efsane başkandır. Avrupa Parlamentosu’ndan 4 büyük ödülü var. Avrupa’nın 4 büyük ödülün 4’ünü alan başka bir belediye başkanı yoktur. Gerçekten efsane bir belediye başkanıyla çalışmaktan dolayı çok mutluyum" değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: İHA