Baykan'da Afet Tatbikatı

Baykan Kaymakamlığı ve Devlet Hastanesi Başhekimliği koordinasyonunda UMKE tarafından afet tatbikatı yapıldı.

Tatbikat öncesi hastaları bilgilendiren ekipler, hazırlanan senaryo gereği hastaları kurtarma operasyonu gerçekleştirdi.

İlçe hastane bahçesinde gerçekleşen tatbikatta, ağır ve durumu iyi olan 35 hasta başarılı bir şekilde tahliye edildi.

UMKE Birim Sorumlusu Şevin Durmuşoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, senede bir masa başı tatbikatı ve saha tatbikatı yaptıklarını söyledi.

Okul yangını ile kimyasal ve radyoaktif madde kazalarına nasıl müdahale edileceği ve bu kazalara uğrama ihtimali bulunan insanların güvenli bölgelere ulaştırılmasını anlattıklarını belirten Durmuşoğlu, şöyle konuştu:

'Senaryo gereği, Diyarbakır-Van karayolu Kent Orman mevkiinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında, olay yerine gelen kurtarma ve müdahale ekipleri 6 aracın karıştığı bir kazayla karşılaştı. İtfaiye ekipleri yanan bir araca müdahale ederek söndürdü. UMKE ekipleri de diğer araçlardaki yaralıları ambulanslara taşıdı. Bir aracın içinde sıkışan 3 kişi ise ekiplerin çalışmalarıyla sıkıştıkları yerden kurtarıldı.'

Durmuşoğlu, tatbikata katılan 112 Acil Servis ekipleri, Baykan Devlet Hastanesi sağlık ve güvenlik personeli, itfaiye, asker ve polislere teşekkür etti.

Kaynak: AA