Bakanlar Kurulu Kararları

TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğünce, Adanaİçel istasyonları arasındaki mevcut hattın yanına 3. ve 4. hat eklenmesi için acele kamulaştırmaya gidilecek

Bakanlar Kurulunca, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından Adana-İçel istasyonları arasındaki mevcut hattın yanına 3. ve 4. hat eklenmesi için acele kamulaştırmaya gidilmesi kararlaştırıldı.

Bakanlar Kurulu'nun bazı kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

'Tarım Sigortaları Havuzuna İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası ile İlgili Olarak Devlet Tarafından Taahhüt Edilecek Hasar Fazlası Desteğine İlişkin Karara' göre, Tarım Sigortaları Havuzu Yönetim Kurulu tarafından İlçe Balı Kuraklık Verim Sigortası ile ilgili olarak onaylanan Risk Paylaşımı ve Reasürans Planına göre Tarım Sigortaları Havuzu tarafından 1 Ocak-31 Aralık 2017 tarihleri arasında akdedilen sigorta sözleşmelerinden kaynaklanan, ancak reasürans ve retrosesyon yoluyla transferi yapılamayan ilçe bazlı kuraklık verim sigortasında hasar prim oranının yüzde 150'yi aşan kısmı için hasar fazlası desteği taahhüt edilecek. Bu çerçevede hasar fazlası desteği ihtiyacı ortaya çıkması durumunda söz konusu tutar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bütçesinin ilgili tertibinden Tarım Sigortaları Havuzuna aktarılacak. Karar, 1 Ocak 2017'den geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Öte yandan Adana-İçel istasyonları arasındaki mevcut hattın yanına 3. ve 4. hat ilave edilmesi amacıyla bazı taşınmazlar ile üzerindeki muhdesat, TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacak.

'Sulama Alanlarında Arazi Düzenlemesine Dair Tarım Reformu Kanunu' uyarınca uygulama alanı ilan edilen Adıyaman Merkez'deki Büyükkavaklı Köyüne bağlı Ticır'ın, ana köyden ayrılarak 'Tecir' adıyla bağımsız köy olması da Bakanlar Kurulunca kararlaştırıldı.

Kaynak: AA