AK Parti Grup Başkanvekili Turan Açıklaması

'Demokratik seçimlerde 50+1 yeterlidir. Bu konu geride kalmıştır. Artık evet diyenin de hayır diyenin de kazandığı beraber faydalanacağı bir dünyayı, Türkiye'yi beraber imar edeceğiz'

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 'Demokratik seçimlerde 50+1 yeterlidir. Bu konu geride kalmıştır. Artık evet diyenin de hayır diyenin de kazandığı beraber faydalanacağı bir dünyayı, Türkiye'yi beraber imar edeceğiz.' dedi.

Turan, Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir'i ziyaretinde yaptığı konuşmada, kent konseylerin sivil bir inisiyatif olduğunu belirtti.

Bu konseylerin ülkenin vizyonuna da önemli katkılar sağladığını ifade eden Turan, 'Kent konseyleri son dönemde Türkiye'nin vizyonuna katkı sağlayan önemli kurumlardan bir tanesi. Kent konseyleriyle ilgili yasa bizim hükümetimiz tarafından çıkarıldı. Kent konseyleri belediyeciliğin daha sivilleşmesi, belediye hizmetlerinin tüm topluma yayılması için her kesimden her katmanda siyasi fark gözetmeksizin hizmet alınmasını takip eden öncü kurumlardan.' diye konuştu.

Turan, zaman zaman sadece belli bir siyasi anlayışa sahip vatandaşların ve STK'ların öne çıkarıldığı dönemler olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

'Ama biz Engin bey başta olmak üzere tüm yönetimden Çanakkale'nin bütün sorunlarına, dertlerine, bütün kesimlerine kucak açan, Çanakkale'nin bütün dertlerini masaya yatıran bir anlayışa öncü olacağını belediyelere de örnek olacağını düşünüyoruz. En gariban mahallemizden en modern mahallemize kadar bütün mahallelerin dertlerini ortaya koyacaklardır. Tüm siyasi oluşumlara eşit davranacak. Kent Konseyi icra makamı değildir. İcra makamı belediye ama kent konseyi söz söyleyecek, rapor hazırlayacak, program ortaya koyacak. Biliyorsunuz kent konseyinin Belediye Kanunda karşılığı var. Kent Konseyinin kuruluş amaçlarında kent yaşamında kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin gelişmesine yönelik güzel şeyler yapılabilir.'

- 'Kent Konseyi ikaz etmeli'

Türkiye'de en pahalı suyun Çanakkale'de olduğunu belirten Turan, şu değerlendirmede bulundu:

'O pahalı suya imza atan Belediye Meclisi olabilir ama kent konseyi devletin değil milletin yanında olacak. 'Durun' diyecek. En çok park sorunu olduğu yer Çanakkale'miz. Bunları belediye dile getiremiyor olabilir, mazereti üretebilir ama kent konseyi milletin adına sivil irade adına 'sayın başkan su neden bize pahalı?' Neden kent konseyinin öncülüğünde parkla ilgili çalışma yapmıyoruz?' gibi şeyler söylemeli, ikaz etmeli. Onun dışında çevreye duyarlılık sosyal yardımlaşma ve dayanışma saydamlık hesap sorma, hesap verme, büyük bir vizyon, büyük bir iddia bu amaca ne kadar hizmet edersek o kadar başarılı olmuş olursunuz. Ne kadar az amaca hizmet ederseniz o kadar başarısız olursunuz. Makamlar mevkiler gelip geçer. Hepsi bugün var yarın yok, Çanakkale'nin sivil toplum kuruluşları size görev verdi. 'Biz sizden şunları bekliyoruz.' dedi. O beklentiler karşılanırsa bu millet sahip çıkar 'Yola devam edin.' der, ama hayır beklentiler karşılanmazsa hiç birimiz bulunulmaz insanlar değiliz. O zaman 'Sen bu işi yapmadın falanca kişi gelsin.' der. Bu da haklarıdır. Demokratik rejimin en güzel tarafı bu zaten.'

Bülent Turan, 16 Nisan'da yapılan referandum sonuçlarına da değinerek 'Kısa bir süre önce bir halk oylaması yapıldı. Demokratik seçimlerde 50+1 yeterlidir. Bu konu geride kalmıştır. Artık evet diyenin de hayır diyenin de kazandığı beraber faydalanacağı bir dünyayı, Türkiye'yi beraber imar edeceğiz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA