AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık Açıklaması

'Dinin arkasına sığınan terör örgütleri var. Bunun en bariz örneğini biz 15 Temmuz'da yaşadık' 'İslam, barış ve kardeşlik dinidir. Coğrafyamızda kardeşlik ve barış dininin üzerine atılan bombaların hepimiz farkındayız'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, dinin arkasına sığınan terör örgütleri olduğunu ifade ederek, 'Bunun en bariz örneğini biz 15 Temmuz’da yaşadık.' dedi.

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) tarafından organize edilen 'İslam Dünyası STK'lar Birliği Yüksek İstişare Toplantısı'na katılan Çalık, sivil toplum örgütlerinin devlet ve millet arasındaki köprü görevinin, kardeşçe ve beraberce hareket etmek için önemli bir adım olduğunu anlattı.

Çalık, İDSB'nin her alanda yapmış olduğu çalışmaların takdir topladığını ifade ederek, 'İslam dünyasında, kardeş ülkelerimizde yaşanan dramı hepimiz biliyoruz. İslam dünyasındaki sivil toplum kuruluşlarının bir ümmet şuuruyla birlik ve beraberlik içerisinde yapmış oldukları çalışmalar takdire şayan. İslam, barış ve kardeşlik dinidir. Maalesef gökten yağmur yağarcasına indirilen bombalarla, coğrafyamızda kardeşlik ve barış dininin üzerine atılan bombaların hepimiz farkındayız. Bu atılan bombalardan en çok etkilenenlerin de çocuklar ve kadınlar olduğunu biliyoruz.' diye konuştu.

İslam dünyasına yapılan saldırılara beraberce herkesin karşı durması gerektiğini belirten Çalık, birlik ve beraberliğin, ümmet olmak açısından önemli olduğunu kaydetti.

Çalık, Suriye'deki iç savaştan bahsederek, 'Yanı başımızda Suriye’de yaşanan dramın hepimiz farkındayız. Suriye’deki savaşın durdurulması için hep birlikte çalışma yapmamız gerekir. Oradaki kadın ve çocukların ölmemesi için beraberce söylem birliğinde bulunmamız gerekir. Çocukların annesiz, annelerin çocuksuz kalmaması için ümmet bilinci kaybetmememiz lazım.' değerlendirmesini yaptı.

Toplumun temel taşının aile olduğunu, Türkiye’de aile kavramının güçlendirilmesi için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının çok önemli işler yaptığına dikkat çeken Çalık, aileyi bütün olarak güçlendirmek gerektiğini söyledi.

Kadınların güçlendirilmesini çok önemsediklerini vurgulayan Çalık, şunları kaydetti:

'Ama bunun yanı sıra diğer aile bireylerini de erkeklerin de çocukların da aynı derece güçlenmesini önemsiyoruz. Kadınlarımızın güçlendirilmesi adına çok önemli düzenlemeler yaptık, uluslararası sözleşmelere taraf olduk. Kadının güçlendirilmesi ve şiddetin önüne geçilmesi adına çıkarmış olduğumuz yasa sadece kadına karşı şiddetin önlenmesi değildir, ailenin her türlü ferdine karşı uygulanacak şiddetin önlenmesidir. Ailenin maddi olarak da güçlenmesi için sosyal yardım desteklerini veriyoruz ve vermiş olduğumuz destekler ailenin bir bütün halinde devam etmesini sağlamak adına çok önemli.'

Çalık, sözlerini şöyle tamamladı:

'Dinin arkasına sığınan terör örgütleri var. Bunun en bariz örneğini biz 15 Temmuz’da yaşadık, terör örgütünün 40 yıl boyunca devletin içerisinde girerek, devletin içerisinde yapılanarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanına, milletin meclisinin üzerine, milletin üzerine bombayla saldıran bir terör örgütüyle karşı karşıya kaldık. Sizlerin de bu konuda ülkelerinizde göstereceği hassasiyet bizim için çok önemlidir. Fetullahçı Terör Örgütü’nün Türkiye’ye yapmak istediğini biliyorsunuz, ülkenizde bulunan FETÖ mensuplarının temizlenmesi için kendi ülkelerinizde mutlaka bunlarla ilgili hassasiyeti dile getirin.'

İDSB Genel Sekreteri Ali Kurt da aileye yönelik kavramlarla ilgili çalışma yapmaları gerektiğini, kendi değer yargılarına ters düşen kavramlar karşısında neler yapılabileceğini araştırmalarının önemli olduğunu söyledi.

Toplantıya, İslam ülkelerinden gelen temsilciler de katılarak hazırladıkları raporları sundu.
Kaynak: AA