Ağlatan Oyun

Hatay’ın Hassa ilçesinde bölücü terör örgütü ile mücadele kapsamında yürütülen operasyonda şehit olan Astsubay Çavuş Niyazi Elçin’in cenazesinde gözyaşları sel oldu. Şehit Elçin’in 2 ve 3 yaşındaki oğulları olup bitenden habersiz al bayraklı tabutun arkasında bulunan çocuk parkında oyuna daldı. Miniklerin oyunu cenazeye katılanları gözyaşına boğdu.

Ağlatan Oyun
Bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek üzere 11 Mayıs 2017 tarihinde başlatılan operasyon sırasında yaşanan olayda yaralanan Jandarma Astsubay Çavuş Niyazi Elçin, kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu. Şehidin acı haberi Balıkesir’in Bigadiç ilçesine bağlı İlyaslar kırsal Mahallesi’nde bulunan baba ocağına ulaştı. Şehidin yakınları gözyaşlarına boğulurken, şehidin baba evine Türk bayrağı asıldı. Şehidin annesi Alime ve babası Mehmet Elçin ayakta durmakta güçlük çekerken, şehidin eşi Elif büyük acı yaşadı.

Cenaze ilk olarak evin önüne getirilirken vatandaşlardan helallik alındı. Al bayrağa sarılı cenaze daha sonra İlyaslar köyündeki okulunun bahçesine götürülerek ikindi ezanı beklendi. Cenaze namazı için beklenirken, şehidin oğulları 2 yaşındaki Alperen ve 3 yaşındaki Metehan, cenazeye katılanları gözyaşına boğdu. Olup bitenden habersiz minik çocuklar şehit babalarının tabutunu severken, daha sonra okul bahçesinde bulunan çocuk parkında oyuna daldı. Al bayraklı tabutun arkasında şehidin çocuklarının kaydıraktan kaymasını ve salıncakta sallanmasını izleyenlerin yürekleri dağlandı.

Şehidin cenazesi ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazı ile köy kabristanına defnedildi.
Kaynak: İHA