Vezirköprü'de Öğrencilere Trafik Bilinci

Vezirköprü ilçesinde trafik bilinci oluşturmak ve toplumsal farkındalığı arttırmak amacıyla anaokulu ve ilkokul öğrencilere trafik eğitimi veriliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu (TÜSEKON) arasında imzalan protokol kapsamında eğitmenler tarafından kırsalda bulunan okullarda eğitimler sürdürüyor. Trafik kazalarının bu ülkenin en büyük sorunlarından birisi olduğunu vurgulayan eğitmen İlyas Ağca, 'İmzalanan protokolle okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocuklarımıza kazandıracağımız trafik bilinci ve trafik adabı sayesinde gelecek nesillerimizi bir trafik kültürü etrafında şekillendirmeyi amaçlıyoruz. Çocuklarımıza küçük yaşta yerleştireceğimiz bu bilinç, aynı zamanda onların ebeveynlerinin hatalarını kontrol etmelerini ve yapacakları uyarılarla onların da dikkatini çekmelerini sağlayacak. diye konuştu.

Eğitimlerin, 32 kırsal mahallede verildiğini belirten Ağca, diğer köylerdeki ve merkezdeki okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine de eğitimlerin devam edeceğini ifade etti.

Kaynak: AA