Vali Topaca'dan Anneler Günü Mesajı

Ankara Valisi Topaca: 'Annelerimizin, evlatlarını yetiştirmede daha etkin, bilgili olması ve desteklenmesi, saygı, hoşgörü ve demokrasi kültürümüzü de geliştirecektir'.

Ankara Valisi Ercan Topaca, annelerin evlatlarını yetiştirmede daha etkin ve bilgili olması ile desteklenmesinin saygı, hoşgörü ve demokrasi kültürünü geliştireceğini bildirdi.

Topaca, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, aile kültürünün annelerce yaşatıldığını ve gelecek kuşaklara aktarıldığını belirtti.

Çocuğun kişiliğinin ailede oluşmaya başladığı, bir insanı yetiştirip yaşama hazırlamanın kutsal bir uğraş olduğunun bilincindeki annelerin, bu görevlerini sorumluluk duygusuyla yerine getirdiğini vurgulayan Topaca, mesajında şu ifadeleri kullandı:

'Değeri hiçbir zenginlikle ölçülemeyen, dünyadaki en yüce varlıklarımız olan annelerimizin birey olarak kendini geliştirmiş, sağlıklı ve erdemli çocuklar yetiştirmedeki başarısı, gelişmiş bir toplum oluşturmamızın temelidir. Annelerimizin, evlatlarını yetiştirmede daha etkin, bilgili olması ve desteklenmesi, saygı, hoşgörü ve demokrasi kültürümüzü de geliştirecektir.'

Karşılıksız sevgi ve sonsuz özverinin simgesi olan annelerin tek beklentisinin de sevgi ve saygı görmek olduğuna işaret eden Topaca, şu değerlendirmeyi yaptı:

'Anneler Günü, bu sevgi ve saygının ifadesi olduğu için anlamlıdır ancak sadece bir gün değil her zaman onların yanında olmak, onları sevmek ve emeklerinin karşılık bulduğu bir yaşamı sürdürmek, hepimize düşen en büyük sorumluluktur. Annelerimizden öğrendiğimiz sevgi, fedakarlık ve hoşgörü gibi değerleri yaşamımız boyunca benimsemeli ve gelecek kuşaklara da öğretmeliyiz.'

Topaca, sevgi ve şefkatin tükenmez kaynağı olarak nitelediği annelerin Anneler Günü'nü kutladığını, evlatlarını vatan uğruna şehit veren tüm annelere minnet ve şükran sunduğunu kaydetti.
Kaynak: AA