Vakıf Haftası Etkinlikleri

Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü Çalık: 'Artvin'deki restorasyon çalışmalarına son bir buçuk yılda 3,5 milyon liranın üzerinde bir para harcandı'.

Artvin’de Vakıf Haftası kapsamında Trabzon, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Artvin'de restore edilen vakıf eserlerinin restorasyon öncesi ve sonrası fotoğrafların yer aldığı sergi açıldı.

Bu yıl 8-14 Mayıs'ta 'Vakıf Medeniyeti ve Kudüs' temasıyla kutlanan Vakıf Haftası kapsamında Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü Artvin’de Cami Meydanı'nda fotoğraf sergisi açarak, cuma namazı çıkışında vatandaşlara kavurma ikramında bulundu.

Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü İsmet Çalık, burada yaptığı konuşmada, her yıl mayıs ayının ikinci haftasının Vakıf Haftası olarak kutlandığını dile getirerek, 'Bu yıl Vakıflar Haftası'nın 34’üncüsünü idrak ediyoruz. Temamız 'Vakıf Medeniyeti ve Kudüs'. Bu hafta kapsamında vakıf ruhu ve vakıf medeniyetiyle ilgili farkındalık yaratılması için çalışmalarımız var.' ifadelerini kullandı.

Bölge Müdürlüğü olarak Trabzon, Gümüşhane, Giresun, Rize ve Artvin olmak üzere 5 ilde çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Çalık, şöyle devam etti:

'Her ilde değişik faaliyetler düzenledik. Doyurucu bir haftaydı. Bu etkinliğimizin beşincisini de Artvin’de yapmayı uygun gördük. İlk etapta vakıf sahiplerinin ruhu için kavurma, tatlı ayran ikramımız oldu. Bölge Müdürlüğümüze bağlı illerde yaptığımız vakıf eserlerimizin restorasyonunu anlatan resim sergimizi açtık. Sosyal sorumluluk kapsamında sevgi evlerinde kalan çocuklarımızla bir araya geleceğiz.'

Artvin'deki faaliyetler hakkında da bilgilendirmede bulunan Çalık, şunları kaydetti:

'Artvin’de restorasyonu devam eden işlerimiz var. Şavşat’ta Çamlıca Mahallesi camimizin restorasyonu bitmek üzere. Yaklaşık 600 bin liralık bir bedelle restore ediyoruz. Ardanuç’ta Konaklı Mahallesi Camimiz de 700 bin liralık bir bütçe ile restore ediliyor. Artvin Merkez’de Çayağzı Mahallesi Salih Bey Camisi onarımda ve 1 milyon liralık bir bütçeye sahip. Onarım sonrasında Artvin’de gelip görülecek güzellikte bir cami ortaya çıkarılacaktır. Sene sonuna bitmesi hedefleniyor. Borçka Camili köyü camimizin restorasyon ihalesi yapıldı kısa zamanda başlayacağız. Ardanuç İskender Paşa Camimizin finansmanını başbakanlık tanıtma fonu karşıladı. Biz denetimini ve kontrolünü yaptık. Artvin’deki restorasyon çalışmalarına son bir buçuk yılda 3,5 milyon liranın üzerinde bir para harcandı.'

Kaynak: AA