Türkmen Kardeşlik Ocağının 57. Kuruluş Yıl Dönümü

ITC Başkanı Salihi: 'Bayraksız millet hiç olur, yok olur, sahipsiz ve ayaklar altında kalır' Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Yıldız: ' Kerkük Türkmeneli'nin gözbebeği ise Ocak da Türkmen kültürünü geleceğe taşımanın göz bebeği' 'Türkmenler arasında hiçbir ayrımı kabul edemeyiz' 'Türkmenler, Türkmeneli coğrafyasının neresinden gelirse gelsin, hepsini bir arada görmek istiyoruz. Türkiye'yi yanınızda görmek istediğinizi biliyoruz. O yüzden yanınızdayız ve sizleri kendimizden ayrı tutmuyoruz'

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşet Salihi, Türkmenleri milli bayrağa sahip çıkmaya çağırarak, bayraksız milletin yok olacağını ve sahipsiz kalacağını söyledi.

Salihi, Bağdat'ta düzenlenen Türkmen Kardeşlik Ocağının 57. kuruluş yıl dönümü etkinliğinde yaptığı konuşmada, Türkmen milli bayrağının önemine vurgu yaparak, 'Bayraksız millet hiç olur, yok olur, sahipsiz ve ayaklar altında kalır.' dedi.

Türkmenlerle ilgili sosyal ve kültürel faaliyetleri bulunan Türkmen Kardeşlik Ocağının önemine dikkati çeken Salihi, Ocağın Türkmenlere atalarından emanet kaldığını ifade etti.

Salihi, 'Siyasi projelerimiz bile Ocakta yazıldı.' ifadelerini kullandı.

- Türkmenlerle Türkiye'nin kardeşliği daim olsun

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız da yaptığı konuşmada, Ocağın kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, 'Ocak, Türkmeneli'nin en köklü kurumlarından biri. Ocağın kuruluşundan 57 yıl geçmiş. Kerkük Türkmeneli'nin gözbebeği ise Ocak da Türkmen kültürünü geleceğe taşımanın göz bebeği.' diye konuştu.

Türkmenler arasında hiçbir ayrımı kabul etmeyeceklerini dile getiren Yıldız, 'Türkmenler, Türkmeneli coğrafyasının neresinden gelirse gelsin, hepsini bir arada görmek istiyoruz. Türkiye'yi yanınızda görmek istediğinizi biliyoruz. O yüzden yanınızdayız ve sizleri kendimizden ayrı tutmuyoruz. Ocağınız sönmesin ve hep daim olsun. Türkmen kardeşliği ve Türkmenlerle Türkiye'nin kardeşliği de daim olsun.' dedi.

Terör örgütü DEAŞ saldırıları nedeniyle yerinden edilen Telaferlilerin durumuna da değinen Yıldız, Telaferlilerin eski günlerine kavuşmasını sağlayacaklarını vurguladı.

Folklor gösterisi ve müzik ziyafetinin verildiği etkinliğe, Türkmen milletvekilleri ve çok sayıda Türkmen katıldı.

Bağdat'ta 1960 yılında bir grup Türkmen aydını tarafından kurulan Türkmen Kardeşlik Ocağının Türkmenlerle ilgili çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetleri bulunuyor.

Kaynak: AA