Silvan'dan Kısa Kısa

Silvan ilçesinde düzenlenen futbol turnuvası sona erdi.



Silvan Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen turnuvanın final maçında, İMKB H. Reşat Balyen Anadolu Lisesi takımını 3-2 mağlup eden Malabadi Anadolu Lisesi takımı şampiyon oldu.

Karşılaşmanın ardından dereceye giren takımlara kupa verildi.

- Okullar arası ses yarışması

Silvan ilçesinde okullar arası ses yarışması düzenlendi.

Öğrenciler arasında dayanışma ve kardeşlik duygularını geliştirmek, çocukların yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla düzenlenen yarışmaya 58 öğrenci katıldı.

Yarışmada, Malabadi Anadolu Lisesi öğrencisi Dilan Gör birinci, Sosyal Bilimler Lisesinden Eylem Aran ikinci, Ziya Gökalp Ortaokulu öğrencisi Emre Yeniada üçüncü oldu.

Silvan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Adem Çelik ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, dereceye giren öğrencilere ödül verdi.

- Belediyeden temizlik kampanyası

Görevlendirme yapılan Silvan Belediyesi tarafından 'Temiz bir Silvan için el ele' temizlik kampanyası başlatıldı.

Silvan Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Adem Çelik, yaptığı açıklamada, evi olarak gördüğü Silvan ilçesini yaşanabilir bir kent haline getirmek için aralıksız çalıştıklarını söyledi.

Çelik, şunları kaydetti:

'Evimiz olan ilçemizi temiz tutmak, kendimiz ve diğer insanlar için yapacağımız en güzel eylemlerin başında gelmektedir. Çevresini ve çevreyi kirletmeyen nesillerin yetişmesine katkı sağlamak, halkımızın beden sağlığını bozacak tüm unsurları bertaraf etmek, göz estetiğine rahatsızlık veren görüntüleri ortadan kaldırmak, yaşamın kalbinde temiz bir çevre inşa etmek öncelikli görevlerimiz arasındadır.'

Kaynak: AA