SGK Başkan Yardımcısı Koç Açıklaması

'Hematoloji hastalarımızı tedavi eden hekim ve hemşireler, evde sağlık hizmeti alanları daha fazla bilinçlendirmeli. Hasta yakınlarımız da evde sağlık hizmeti ile ilgili haklarını daha fazla bilmeli'

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Orhan Koç, hematoloji hastalarını tedavi eden hekim ve hemşirelerin, evde sağlık hizmeti alanları daha fazla bilinçlendirmesi gerektiğini belirterek, 'Hasta yakınlarımız da evde sağlık hizmeti ile ilgili haklarını daha fazla bilmeli.' dedi.

Koç, Lösemili Hastalar Derneği tarafından bir otelde düzenlenen '6. Kök Hücre Nakli Hasta Buluşma Günü' programında, sağlık hizmetlerini sunarken önceliklerinin hasta ve hasta yakınları olduğunu söyledi.

Türkiye'de kemik iliği ve kök hücre nakli hastalarıyla bunların yakınlarının kaliteli bir hizmet aldığını vurgulayan Koç, yurt dışından da bu konuda yoğun talep aldıklarını vurguladı.

Koç, SGK'nın sağlık hizmetleri ile ilgili herhangi bir maddi kısıtlama yapmadan tüm hizmetleri finanse ettiğine dikkati çekerek, 'Hasta yakınımızdan herhangi bir ilave ücret çıkmadan bu hizmetleri almasını hedefliyoruz. Ancak yapmış olduğumuz bu kadar güzel iyilikler içerisinde saha çalışmalarımızda fark ediyoruz ki çok basit tedbirlerle düzeltilecek ciddi manada sıkıntılarımızın olduğunu görüyoruz.' ifadelerini kullandı.

Bu sıkıntılara dair yaptıkları tespitlerin bilgisini veren Koç, şunları kaydetti:

'Hematoloji hastalarımızı tedavi eden hekim ve hemşireler, evde sağlık hizmeti alanları daha fazla bilinçlendirmeli. Hasta yakınlarımız da evde sağlık hizmeti ile ilgili haklarını daha fazla bilmeli. Hasta yakınlarımız da evde sağlık hizmeti ile ilgili haklarını daha fazla bilmeli. Sağlık Bakanlığının vermiş olduğu sağlık hizmetinin yanı sıra ilgili bakanlıklar ve belediyelerin verdiği çok güzel destekler var. Hasta yakınları ve hastalarımız bunları da bilmeli.'
Kaynak: AA