'Sanal Meriç – Meriç Mutfağı' Projesi

Meriç Kaymakamlığı Çeltik Komisyonu Başkanlığı ve Bulgaristan Haskovo Meriç Bölgesel Belediyeler Birliği iş birliğiyle hayata geçirilen ve Bulgaristan-Türkiye Sınırötesi İşbirliği Programı’nca desteklenen “Sanal Meriç – Meriç Mutfağı” projesiyle Meriç Nehri'nin iki yakasına ait geleneksel yemek kültürleri gün yüzüne çıkarılacak.

Sınırötesi iş birliğinin arttırılması için geleneksel mutfağa bağlı sürdürülebilir turizmin geliştirilmesinin hedeflendiği proje kapsamında Haskovo ve Meriç bölgelerinde iletişim ağının genişletilmesi de hedefleniyor.

Toplam bütçesi 81 bin avro olan ve 15 ay sürecek projenin sonunda Haskova-Meriç Yemek Pişirme Festivali düzenlenecek.

Meriç Kaymakamı İzzet Cem Eser, gazetecilere yaptığı açıklamada, projeyle, Meriç Nehri'nin farklı iki bölgesine ait geleneksel mutfak kültürlerinin karşılıklı anlatılıp turizmin gelişimine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Proje kapsamında Türkiye ve Bulgaristan’da saha araştırmaları yapılacağını ifade eden Eser, “Kültürel farklılıklarımızın farkındayız ve bu anlamda birbirimizi tanımak ve karşılıklı kaynaşmayı geliştirmek adına bu projeyi geliştirdik. Bugün ilk toplantımızı gerçekleştirdik. Projede neler yapılmalı bunları konuştuk. Verimli bir toplantı oldu. 29 Mayıs’ta Bulgaristan’da bir toplantı olacak. Proje 15 ay sürecek ve sonunda güzel bir festival yapmayı hedefliyoruz. Umarım projemiz başarıya ulaşır” şeklinde konuştu.

Haskovo Meriç Bölgesel Belediyeler Birliği proje lideri Rayna Yovcheva ise projenin iki ülkenin ortak kültürel değerlerinin oluşmasına katkı sunacağını belirterek, “Bu projeyle birlikte Bulgaristan ve Türkiye’den olan partnerler iki ülkeye ait ortak kültürel miras üzerine bir çalışma yapacaklar. Başarılı bir proje geçireceğimizi düşünüyorum.” dedi.

Kaynak: AA