Peskov, St. Petersburg Ekonomi Forumu'nun Programını Açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, 1-3 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu’nun programını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, bugün yaptığı açıklamada 1-3 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu’nda (SPIEF) Putin’in programının kapsamlı ve ilginç olacağını söyledi.

Forum için geniş çaplı hazırlık yapıldığını ifade eden Peskov, “Biliyorsunuz forumu Hindistan Başbakanı Narendra Mody ziyaret edecek, özel misafirimiz ise BM Genel Sekreteri Antonio Guterres olacak. Ayrıca St. Petersburg Forumu’na Avusturya Başbakanı Christian Kern gibi diğer ülkelerin temsilcileri de katılacak” dedi.

St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu, ilk kez Rusya’da 1997 yılında düzenlendi.

Forum, 2006 yılından beri Vladimir Putin’in önderliğiyle ve katılımıyla düzenleniyor. St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu, iş dünyasının liderleri arasında iletişim kurmak ve Rusya’nın yanı sıra bütün dünyayı ilgilendiren temel ekonomik meselelerin görüşüldüğü önde gelen küresel platformlardan biri haline geldi.
Kaynak: İHA