'Modern İpek Yolu Ortak Tur Paketi' Projesi

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Keneşi), geleneksel İpek Yolu üzerindeki önemli noktaları kapsayan 'Modern İpek Yolu Ortak Tur Paketi' projesinin ikinci tanıtım turu başlıyor.

Cankurtaran'da bir otelde düzenlenen basın toplantısında, ikinci tanıtım gezisi hakkında bilgi veren proje direktörü Pelin Musabay Baki, özel bir proje olduğunu belirttiği tur için, ''Türk devletleri arasında iş birliğini, turizm alanında geliştirmek ve modern İpek Yolunu bir turizm destinasyonu olarak dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz.'' dedi.

Baki, proje üzerine 3 yıldır çalıştıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

''Tur paketinin satışları, yakın bir zamanda başlayacak. 4. Türk Konseyi Turizm Bakanları Toplantısı, Haziran ayının sonunda Astana'da gerçekleştirilecek. Dolayısıyla o toplantıda, bakanlarımız satışlara başlayacak; satışlar online olacak. Turistler 2018 yılında Nevruz ayında bu turlara katılmak üzere başvurabilecekler. Projede amaç, üye ülkelerimizdeki turizm potansiyellerini ortaya çıkarmak ve turizmi daha da güçlendirmek. Bunların tanıtımı için de 12-26 Mayıs tarihleri arasında tanıtım ziyaretleri düzenliyoruz. Ziyaretlere medya temsilcileri, blog yazarları, uzmanlar, tur operatörleri katılacak.''

Tanıtım ziyaretinin İstanbul'dan başladığını ifade eden Baki, ''Sırasıyla Konya, Aksaray, Kapadokya, Kayseri, Gence, Şeki, Şamahı, Kobustan ve Bakü'ye gideceğiz. Oradan da Kazakistan ve Kırgızistan'a geçeceğiz. Tur toplamında 33 kişi olacağız.'' diye konuştu.

Kaynak: AA