Miroğlu, Panzerin Ezdiği 2 Çocuğun Ailesini Ziyaret Etti

Şırnak’ın Silopi ilçesinde polis panzerinin bir eve girerek, hayatlarını kaybetmelerine neden olduğu iki çocuğun ailesini ziyaret eden AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, çocukların acısının toplumun ortak acısı olduğunu belirtti.

Miroğlu, Panzerin Ezdiği 2 Çocuğun Ailesini Ziyaret Etti
AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, beraberindeki bir grup partili ile birlikte, Silopi ilçesine gelerek, polis panzerinin bir eve girerek, hayatlarını kaybetmelerine neden olduğu Furkan (6) ve Muhammed Yıldırım (7) adlı çocukların ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Aileye, evlerinde taziye dileklerini ileten Miroğlu ve beraberindekiler, daha sonra mezarlık ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında, gözyaşlarına hakim olamayan acılı baba Mesut Yıldırım’ı, Miroğlu teselli etti.

Miroğlu, daha sonra ise İlçe Kaymakamı Savaş Konak ile AK Parti İlçe Başkanı Fatih Bilen’i ziyaret etti. Ziyaretlerinin ardından açıklamalarda bulunan Miroğlu, “Hayatını uykuda kaybeden evlatlarımızın acısı bize ait. Bu acı toplumun ortak acısıdır. Sevgiyle ve bu acıyı hissederek çözülemeyecek hiçbir şey yok. Bu acıyı elbette ki içimizde hissediyoruz, keşke olmasaydı diyoruz. Münferit bir olay gibi görüyoruz ki bundan hiç şüphemiz yok. Devlet burada yürüttüğü bütün operasyonlarda vatandaşa zarar gelmemesi için azami ölçüde hassasiyet gösterdi. Jandarma Genel Komutanımız bundan önce yaptığı bir konuşmada daha fazla şehit verme pahasına da olsa bölgede yaşayan halkın zarar görmemesi için çok çaba gösterildiğini söyledi.

Burada rahat bir nefes alabiliyorsak, düşüncelerimizi özgürce ifade edebiliyorsak bunda onların payı elbette çok büyük, onun için onları minnetle anıyoruz. Tabi hata yapan insanlar olmuyor mu, oluyor. Bunların sebeplerini de araştırmak savcılara düşüyor” dedi.

Kaynak: İHA