Mersin Limanı Ritmini Arıyor Beste Yarışması'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

İçel Uluslararası Müzik Festivali 7. Beste Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. Perküsyon dalında dünyada ve Türkiye’de nadiren düzenlenen yarışmada, birincilik ödülünü perküsyon sanatçısı Soner Özer’in eseri aldı.

Mersin Limanı Ritmini Arıyor Beste Yarışması'nda Ödüller Sahiplerini Buldu
Bu yıl “İçel Limanın Ritmini Arıyor” sloganıyla düzenlenen yarışmanın finali, Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak gerçekleştirildi.

Finale kalan 5 eserin dinleyicilerin beğenisine sunulduğu konserde, yarışmaya İçelerji rumuzuyla Soner Özer’in eseri, seyirci oylarıyla birincilik ödülüne layık görüldü.

Yarışmada ikincilik ödülünü Tını rumuzuyla Akın Kılıç’ın eseri, üçüncülük ödülünü ise Bulut rumuzuyla Kemal Alpan’ın eseri aldı. Eserleri, İçel Devlet Opera ve Balesi Orkestrası sanatçıları Seda Balkarlı, Serkan Akbıyık, Pınar Arslan Işık, Merve Çavdar, Alper Kılıç ve Sami Kaan Metin seslendirdi.

Birinciye 5 bin lira, ikinciye 3 bin lira, üçüncüye de bin lira para ödülü ile sertifikalarının verileceği yarışmada, ödüller 16 Mayıs 2017 Salı günü Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek Ustalara Saygı Konseri öncesinde verilecek.
Kaynak: İHA