Memur-Sen Anneleri Ve Engellileri Unutmadı

Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği, Anneler Günü’nü ve Engelliler Haftası’nı kutladı.

Memur-Sen Anneleri Ve Engellileri Unutmadı
Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği, Kadın Komisyonları ile hem Anneler Günü’nü, hem de Engelliler Haftası’nı kutladı. Basın açıklamasında, yılın annesi seçtikleri 18 yaşında otizm engellisi oğlu olan Emel Kanberoğlu’na, Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker ve Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği Kadın Komisyonları Başkanı Neriman Tok Çokgezer tarafından plaket takdim edildi. Ayrıca otizmli olmasına rağmen usta bir şef olarak girdiği yarışmalarda önemli başarılara imza atan Emel Kanberoğlu’nun otizmli oğlu Fehmihan Kanberoğlu’nun Engelliler Haftası’nı kutlayan Numan Şeker ve Neriman Tok Çokgezer, başarılarının devamını dileyerek kendisine fincan takımı hediye etti.

80 milyon nüfusa sahip Türkiye’de 80 milyon engelli adayının olduğunu hatırlatan Numan Şeker, “6 milyarlık insanlık âlemi de aynı zamanda engelli adayıdır. Engelli olmak anlık bir olaydır” dedi.

Hayatın engelliler yaşamını kolaylaştıracak bir şekilde dizayn edilmesi gerektiğinin altını çizen Şeker, “Bugün bir binaya engelliler için rampa yapılıyor. Çoğu göstermelik olmaktan öteye gitmeyen rampalardan engelli kardeşlerimizin çıkması mümkün olmuyor” diyerek, şöyle devam etti: “Dünyada şu an 650 milyona yakın engelli var. Türkiye nüfusunun yüzde 12,9 engellidir. Dolayısıyla hem Türkiye’de hem de dünyada buna göre bir dizayn yapılması gerekiyor. Özellikle engellilerin yüzde 78’i gelişmekte olan ülkelerde ve açlık sınırlarının altında hayatlarını devam ettiriyor. Böylesine bir yaşamda Engelliler Haftası veya Engelliler Günü’nü kutlamak doğrusu hiçbir anlam ifade etmiyor. Bu konuda önce engeliler ile ilgili düşünce dünyamızdaki bütün engelleri kafamızdan kaldırmalıyız, yaşamı ona göre dizayn etmeli ve ondan sonra bugünleri kutlamalıyız. Sendika olarak her zaman engellilerin bütün engellerinin kaldırıldığı bir günü görmeyi temenni ediyoruz.”

Anneler Günü’nün kapitalizmin tüketim çılgınlığını köpürttüğü yeni bir imkân olmaktan öteye anlam taşımadığına vurgu yapan Neriman Tok Çokgezer, “Batı medeniyetiyle ilişkilerimizin gelişmesi, kendi medeniyet değerlerimizden uzaklaşmamızla söz konusu günler toplumumuzda da dikkate alınan, kutlanan ritüeller haline gelmiştir. Var oluşumuzun ilk anından son nefese kadar derdimizi, yükümüzü çeken annelerimize sevgi ve hürmetle, iyilik ve güzellikle davranmak, hizmetlerinde olmak başta gelen görevimiz olmalıdır” dedi.

Kaynak: İHA