Manisa'da 'Uluslararası Edebiyatta Tren, Trende Edebiyat' Sempozyumu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Coşkunyürek: 'Tren deyince aklımıza, insan ve yük taşımacılığı, ulaşım gelir. Ama edebiyat, pek bugüne kadar dile getirilememiştir. Onun için bu belki de ilktir'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, 'Tren deyince aklımıza, insan ve yük taşımacılığı, ulaşım gelir. Ama edebiyat, pek bugüne kadar dile getirilememiştir. Onun için belki de ilktir.' dedi.

Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki tren garında düzenlenen 'Uluslararası Edebiyatta Tren, Trende Edebiyat Sempozyumu'na katılan Bakan Yardımcısı Coşkunyürek, yaptığı konuşmada, edebiyat ve treni bir araya getirme düşüncesinden dolayı emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade etti.

Coşkunyürek, 'Tren deyince aklımıza, insan ve yük taşımacılığı, ulaşım gelir. Ama edebiyat, pek bugüne kadar dile getirilememiştir. Onun için belki de ilktir. İlk olması hasebiyle, bu etkinliği düzenleyen kardeşlerimize de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Edebiyat ve treni buluşturmak güzel bir bulgu. Böylece treni de sadece bir kara tren veya yüksek hızlı tren değil, içinde bilimin, sanatın, estetiğin olduğu bir güzellikle buluşturmak, bu işe değer kattı.' şeklinde konuştu.

Daha sonra tren türküleri seslendirildi ve öğretim üyeleri tarafından edebiyatta trenin önemi anlatıldı.

Sempozyuma, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Yardımcısı Ali Odabaş katıldı.

Kaynak: AA