Kahramankazan'da Terörle Mücadele Semineri

Kahramankazan'da lise öğrencilerine yönelik olarak 'Gençlik ve Güvenlik Projesi' kapsamında birlik ve terör konulu seminer düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen seminere, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürüğünde görevli polis memurları konuşmacı olarak katıldı.

Efes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda iki oturum halinde verilen seminerde öğrencilere terör örgütlerinin yapısı, hedef kitlesi, eleman kazanma yöntemleri anlatıldı, gençler terör örgütlerinin sinsi tuzaklarına karşı uyarıldı.

Seminerin ilk oturumunda birlik ve beraberliğin ülke için önemine değinildiği konuşmalarda farklılıkların ayrılık sebebi olarak görülemeyeceği, bir olunduğunda nelerin başarıldığı Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı örnekleri verilerek anlatıldı.

Seminerin ikinci bölümünde ise terör örgütlerinin gençleri kendi saflarına çekerek taraftar kazanma yöntemleri anlatılarak, bunların başlıcalarının arkadaş ve akrabalık ilişkileri, karşı cins, sosyal medya, dini hassasiyetler, etnik kimlik, ulaşım ve kalacak yer sorunu, hemşehri ilişkisi, sosyal ve kültürel faaliyetler olarak açıklandı.

Kaynak: AA