İranlı Messi Gördüğü İlgiden Memnun

İranlı Messi olarak tanınan Perestij: '56 aydan bu yana tanındım diyebilirim. Eurosport'un sosyal medya sitesi Messi'nin yerine yanlışlıkla benim fotoğrafımı paylaşmıştı. Daha sonra kaldırdılar ama bu da benim tanınmama sebep oldu' 'Messi'ye sima olarak benzetiliyorum. Ancak, Messi'nin boyu 1,69 benim de aynı. Kilomuz da birbirine yakın'

Arjantinli ünlü futbolcu Lionel Messi'ye benzerliğiyle dikkati çeken İranlı Rıza Perestij, bu benzerlikten dolayı kendisine gösterilen ilgiden memnuniyet duyduğunu belirtti.

AA muhabirine konuşan Tahran doğumlu 25 yaşındaki Perestij, birkaç yıl önce bu benzerliğin başkaları tarafından kendisine söylendiğini belirterek, '5-6 aydan bu yana tanındım diyebilirim. Eurosport'un sosyal medya sitesi Messi'nin yerine yanlışlıkla benim fotoğrafımı paylaşmıştı. Daha sonra kaldırdılar ama bu da benim tanınmama sebep oldu.' dedi.

Messi'ye sadece yüz bakımından değil vücut ölçüleri açısından da benzediğini dile getiren Perestij, 'Messi'ye sima olarak benzetiliyorum. Ancak, Messi'nin boyu 1,69 benim de aynı. Kilomuz da birbirine yakın.' diye konuştu.

- 'Gözaltına alınmadım'

Tahran Kudüs Şehri Azad Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencisi Perestij, insanların ilgisinden memnun olduğunu ifade ederek, 'İran halkı katıldığım programlarda beni Messi diye çağırıyor. Onun her yaptığını benim de yapmamı bekliyorlar. Gittiğim her yerde sevinçle karşılanıyorum. İnsanları mutlu etmek beni de mutlu ediyor.' ifadelerini kullandı.

Her gün spor yaptığını belirten Perestij, 'Günlük futbol oynuyor, aerobik yapıyorum. Snowboard ve BMX bisiklet sürme gibi adrenalin sporlarını tercih ediyorum.' dedi.

Perestij, ayrıca bazı medya organlarında çıkan İran polisi tarafından gözaltına alındığı yönündeki haberlerin de gerçeği yansıtmadığını, film çekimi için bulundukları bölgede yaşanan izdihamdan dolayı güvenlik güçlerince bölgeden uzaklaştırıldığını kaydetti.
Kaynak: AA