İlhami Koç Açıklaması 'Şirketler, Bu Ödülleri Saklayarak Sonraki Kuşaklara Kültürlerini Aktarıyorlar'

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı İlhami Koç, Sermaye Piyasasında Gündem’in yeni sayısında, 2. Sermaye Piyasaları Ödülleri’nin sektördeki kurumlar için önemini anlattı.

İlhami Koç Açıklaması 'Şirketler, Bu Ödülleri Saklayarak Sonraki Kuşaklara Kültürlerini Aktarıyorlar'
Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı İlhami Koç, Sermaye Piyasasında Gündem dergisinin yeni sayısında, sermaye piyasasını gelişmesine, derinleşmesine ve bilinirliğinin artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen 2. Sermaye Piyasaları Ödülleri’nin önemini değerlendirdi. Koç, "2. Sermaye Piyasaları Ödül Töreni’ni 24 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirdik. Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Sayın Dr. Vahdettin Ertaş, Borsa İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Sayın Himmet Karadağ, Borsa İstanbul Genel Müdürü Sayın Osman Saraç ile diğer sermaye piyasası kurumlarımızın genel müdürlerinin katıldığı ödül törenimiz, üyelerimizden ve sektör çalışanlarından geçtiğimiz yıla göre daha çok ilgi gördü. Bu tür ödüllerin sektörümüzün gelişmesi açısından çok faydası var. İlki, üyelerimizin içine yönelik. Yıl boyunca çalışarak bir başarıya ulaşan çalışanların başarılarının bir çeşit taçlandırılması anlamına geliyor. Diğeri, doğrudan kurumlara yönelik. Bireylerin doğal bir ömrü var ancak kurumların ömrü nesillerin ötesinde olabiliyor. Şirketlerde görev yapan farklı nesiller arasında kültür aktarımının bir aracı da bu ödüller oluyor. Ödül, başarıların ete kemiğe bürünmüş hali. Şirketler, bu ödülleri saklayarak sonraki kuşaklara kültürlerini aktarıyorlar" dedi.

TSPB, IFSB Genel Kurulu’na katıldı

TSPB, sermaye piyasalarının uluslararası alanda temsili adına farklı kurumlarla işbirlikleri yapmayı sürdürüyor. Bu kapsamda, İslami finans sektöründe uluslararası standartları belirlemek üzere faaliyet gösteren İslami Finansal Hizmetler Kurulu’na (Islamic Financial Services Board - IFSB) TSPB, 2016 yılında üye olmuştu. TSPB temsilcileri Nisan ayı içerisinde Kurul’un düzenlediği yıllık toplantıya ilk defa katıldı.

Kaynak: İHA