Ihlamur Vadisi'nde İlk Etap Tamam

Keçiören Belediyesince birinci etabı tamamlanan 3 bin 100 metre uzunluğundaki Gümüşdere Ihlamur Vadisi, ziyaretçilerini ağırlamaya başladı Keçiören Belediye Başkanı Ak: 'Projenin ilk etapı bittikten sonra vatandaşların tepkileri olumlu oldu. Bölgenin bu hale geleceğine inanmıyorlardı'

SEFA ŞAHİN - Keçiören Belediyesince birinci etabı tamamlanan Gümüşdere Ihlamur Vadisi, ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Projenin resmi açılışı, Ramazan Bayramı'ndan sonra gerçekleşecek.

Keçiören'in prestij projelerinden olan Gümüşdere Ihlamur Vadisi'nin birinci etabında çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Ihlamur Vadisi, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Keçiören'de vatandaşlara yeni bir sosyal alanın açıldığını belirtti.

2017'nin sonunda projenin diğer 3 etabının da bitirileceği bilgisini veren Ak, Ramazan Bayramı'ndan sonra yapılacak toplu açılış töreninde Ihlamur Vadisi'nin resmi açılışını yapacaklarını söyledi.

- 'Gümüşdere gezilecek hale geldi'

Ak, projeyi planlama çalışmalarına 2009'da başladıklarını hatırlatarak, 'Projenin ilk etapı bittikten sonra vatandaşların tepkileri olumlu oldu. Bölgenin bu hale geleceğine inanmıyorlardı. Gümüşdere, Keçiören'de gelip gezilecek bir hale geldi. Keçiören'in dışındaki insanların buluşma yeri oldu. Sadece spor yapmak için gelen vatandaşlar da var.' diye konuştu.

Ak, bölgede altyapı tesisi yapım faaliyetlerinin uzun bir süreci kapsadığına dikkat çekerek, Gümüşdere'nin bazı bölgelerinde yol ve üst geçit çalışmalarından dolayı derenin üstüne kapatmalar yapıldığını söyledi.

Ankara'da birçok dere bulunduğunu anımsatan Ak, marşlara konu olan Gümüşdere'nin, Ankara Çayı'nın kollarından biri olduğuna işaret etti.

Yapımı tamamlanan alana ıhlamur ağaçları dikildiğini belirten Ak, bölgeye kısa süre sonra ıhlamur kokusunun hakim olacağını söyledi. Ak, şöyle konuştu:

'Gümüşdere, Keçiören sınırları içerisinde 5 bin 700 metre gidiyor ama biz bunun 3 bin 100 metresini kullanabiliyoruz. Diğer kısımları kamu alanlarının ve askeri bölgelerin bulunduğu yerleri kapsıyor. Bu alanları kullanamıyoruz. Dolayısıyla biz bu 3 bin 100 metrenin yeniden planlanmasını yaptık. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Etlik 1011 Kavşağı'ndaki askeri alanın içerisinde kalan yerler hariç diğer dere yatakları yenilendi, ıslahı yapıldı. Bisiklet yolu, yürüyüş yolu, ağaçlandırma, çimlendirme ve peyzaj çalışmaları tamamlandı.'

- 'Gondol turları yapılacak'

Dere suyunun temizliğinin devam ettiğini belirten Ak, ASKİ'nin yapacağı çalışmaların ardından su seviyesinin yükselmesi ile vatandaşlara gondol turu hizmetinin sağlanacağını ifade etti.

Gondol iskelesiyle ilgili çalışmaların yapıldığını söyleyen Ak, şunları kaydetti:

'Gondol hizmetinin geniş bir ulaşım ağını değil projeye bir renk katmasını amaçlıyoruz. Debiyi artırmak ve göletin oluşabilmesi için çalışmalar yapacağız. Biyolojik arıtmanın zorluğunu düşündüğümüz için insanların gondola bindiğinde güvenli bir şekilde kullanmasını ve turlar yapabilmesini istiyoruz. Bu nedenle kapalı kabin şeklinde güvenli gondollar düşünüyoruz. ASKİ'nin yapacağı bazı çalışmalar var. Bu çalışmaların gerçekleşmesini bekliyoruz.'

Kaynak: AA