Hanönü'de Kan Bağışı Kampanyası

Hanönü Çok Programlı Anadolu Lisesi, Bilim, Fen ve Teknoloji Kan Bağışı Kulübü ve Türk Kızılayı işbirliği ile ilçede kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Hanönü Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kan bağışı kampanyasına Hanönü halkı büyük ilgi gösterdi.

Türk Kızılayı Hanönü Şubesi Başkanı Mehmet Arslan, yaptığı açıklamada, Hanönü Çok Programlı Anadolu Lisesi Bilim, Fen ve Teknoloji Kan Bağışı Kulübü ile birlikte kan bağışı kampanyası düzenlediklerini belirterek kan bağışının önemini öğrencilerle birlikte halka daha iyi anlatabilmeyi amaçladıklarını söyledi.

Hanönü ilçesinde toplamda 17. kez kan bağışı kampanyası düzenlendiğini belirten Arslan, 'Bu kampanyayı her 3 ayda bir kez geleneksel hale getirdik. Ülkemizde her 4 saniyede 1 ünite kana ihtiyaç var. Her bir kan bağışı 3 kişinin hayatını kurtarıyor' diye konuştu.

Hanönü Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Fatih Özbay ise, 'Kampanyada emeği geçen Türk Kızılayı'na, Hanönü Türk Kızılayı Şubesi’ne, Hanönü Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerine, idaresine, eğitimcilerine ve kan bağışında bulunarak bizleri destekleyen Hanönü halkına çok teşekkür ederiz.' dedi.

Kampanya öncesi Şehit Faruk Karagöz Yatılı Bölge Okul Konferans Salonu'nda 'Kan Bağışı' ile ilgili öğrencilere ve vatandaşlara seminer verildi.

Kaynak: AA