GÜNDEM ÖZETİ / 13 Mayıs 2017

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin Halk Cumhuriyeti'nde

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pekin'de muhtemel ikili görüşmeler yapacak ve Büyük Halk Meclisinde, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüşme gerçekleştirecek. Daha sonra Erdoğan ve Şi huzurunda bazı anlaşmalar imzalanacak.

(Pekin)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Akdeniz İçin Birlik Parlamento Asamblesi (AİBPA) Başkanlık Divanı Toplantısı'na katılmak üzere gittiği İtalya'dan, programını tamamlayarak yurda dönecek.

(Roma)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Kongre Merkezi'nde 10. Uluslararası Öğrenci Buluşması Final Programı'na, Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi'nde 13. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması'na katılacak.

(İstanbul/13.00/16.00)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 3. Havalimanında, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında 'İş Sağlığı ve Güvenliği Hedef Sıfır Deklarasyon İmza Töreni'ne iştirak edecek.

(İstanbul/10.00)

3- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, valilikte düzenlenecek güvenlik toplantısına katılacak, muhtarlarla buluşacak, AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek. Soylu, muhtarlarla toplantı yapacak, esnaf ziyaretinde bulunacak, valilikteki güvenlik toplantısının ardından partisinin il başkanlığını ziyaret edecek.

(Kars/09.00/11.30/13.00/Iğdır/14.00/16.00/17.00/18.00)

4- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gemerek, Şarkışla, Altınyayla ve Ulaş ilçeleri ile partisinin il ve merkez ilçe başkanlıklarını ziyaret edecek, Tarihi Kentler Birliği üyeleriyle toplantıya katılacak.

(Sivas/14.00-19.00)

5- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Pendik Green Park Otel'de İstanbul Sağlık Müdürlüğü ve Acil Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı ile Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali'ne katılacak.

(İstanbul/10.00-18.00)

EKONOMİ

1- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) 39. Girişim ve İş Dünyası Konseyi'ne katılacak, AK Parti il başkanlığı ile valiliği ziyaret edecek, TSO, esnaf odaları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleriyle toplantı yapacak.

(Diyarbakır/10.00-11.30-12.30-14.00)

2- Kalkınma Bakanı Lütfi̇ Elvan, Türk Dil Bayramı açılış töreni ile 'Dilimiz Kimliğimiz' başlıklı panele ve Karamanoğlu Mehmet Bey'i anma törenlerine katılacak.

(Karaman/10.00-10.30-13.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Musul kent merkezinin batı yakasının terör örgütü DEAŞ'tan geri alınması operasyonu takip ediliyor.

(Musul)

2- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam-İdlib-Halep-Haseke)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İslami Dayanışma Oyunları Olimpiyat Köyü'nü ziyaret ederek Türk sporcularla görüşecek ve bazı müsabakaları izleyecek.

(Bakü/09.30)

2- Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından düzenlenen ve Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olduğu Etnospor Kültür Festivali, Yenikapı Etkinlik Alanı'nda devam ediyor.

(İstanbul/10.00)

3- Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Medipol Başakşehir-Gençlerbirliği, Adanaspor-Trabzonspor ve Fenerbahçe-Antalyaspor maçları oynanacak.

(İstanbul/16.00/Adana/İstanbul/19.00)

4- Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 30. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Gaziantep Basketbol, Pınar Karşıyaka-TOFAŞ ve Yeşilgiresun Belediyespor-Banvit, 27. hafta erteleme maçında ise Darüşşafaka Doğuş-Anadolu Efes maçları oynanacak.

(İstanbul/İzmir/16.00/Giresun/17.30/İstanbul/18.30)

5- Türkiye Basketbol Ligi play-off final grubunda Nesine.com Eskişehir Basket ile Acıbadem Üniversitesi karşılaşacak.

(Eskişehir/17.00)

6- Spor Toto 3. Lig 2. Grup 34. hafta erteleme maçında Dersimspor ile Çatalcaspor Tunceli Atatürk Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

(Tunceli/16.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.
Kaynak: AA