GÜNDEM ÖZETİ / 12 Mayıs 2017

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'ndan Çin Halk Cumhuriyeti'ne hareket edecek.

(Ankara/11.00)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Roma'da, Akdeniz İçin Birlik Parlamento Asamblesi Başkanlık Divanı Toplantısına katılacak.

(Roma)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu ziyaret edecek.

(Ankara/15.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Kongre Merkezi'nde, İÜ tarafından düzenlenen 2. Dünya Teknoloji, İnovasyon ve Girişimcilik Konferansı'na katılacak.

(İstanbul/09.30)

2- Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, TİKA Saraybosna Proje Koordinasyon Ofisi yeni binasının açılışını yapacak, Aliya İzzetbegoviç'in kabrini ziyaret edecek, Bosna Hersek Bakanlar Kurulu Başkanı Denis Zvizdiç ile görüşecek, Foça Hünkar Camii açılışına katılacak, Saraybosna'da Srebrenica Anma Galerisi'ni ziyaret edecek ve Başçarşı'yı gezecek.

(Saraybosna)

3- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Muş'ta 'İl Değerlendirme Toplantısı'na, Siirt'te 'Doğumunun 200. Yılı Hatırası Şeyh Muhammed el-Hazin Sempozyumu'na katılacak.

(Muş/10.00/Siirt/14.30)

4- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 'Türkiye'de Kentsel Dönüşüm' konulu seminere katılacak.

(Ankara/15.00)

5- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu açılış törenine katılacak, Gökçeada Kaymakamlığını ziyaret edecek.

(Çanakkale/15.00/16.30)

6- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 'lısu Barajı Kültürel Varlıkları Koruma ve Kurtarma Çalışmaları' kapsamında Zeynel Bey Türbesi'nin taşınma işlemi dolayısıyla gerçekleştirilecek programa video konferans ile bağlanacak.

(Batman/10.00)

7- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Pendik Green Park Otel'de, Anadolu Kuzey ve Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterlikleri Değerlendirme Toplantısı'na iştirak edecek.

(İstanbul/14.30)

EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Türkiye Bankalar Birliği Genel Kurulunun açılışına katılacak.

(İstanbul/10.15)

2- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Genç Türkiye Zirvesi kapsamındaki 'Küresel Güç, Bölgesel Lider: Yeni Türkiye' konulu oturuma katılacak.

(İstanbul/13.30)

3- TÜİK, mart ayı süt-süt ürünleri ve kümes hayvancılığı üretimi ile ocak-mart dönemi kırmızı et üretimi istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Musul kent merkezinin batı yakasının terör örgütü DEAŞ'tan geri alınması operasyonu takip ediliyor.

(Musul)

2- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, sabah namazı buluşmalarına katılacak, il müftülüğü hizmet binası açılışını yapacak ve Ulu Camiİ'de cuma hutbesi irad edecek.

(Bursa/05.00/11.00/13.00)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, The Marmara Otel'de UNESCO Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Milli Komisyonları Deneyim Paylaşımı Yuvarlak Masa Toplantısı Açılış Töreni ile 'İşbirliği Alanları Üzerine Genel Görüşme' konulu Yuvarlak Masa Toplantısı 1. Oturumu'na katılacak, Yenikapı Meydanı'nda Etnospor tarafından düzenlenen Kültür Festivali'ne iştirak edecek, Türk İslam Eserleri Müzesi'nde Miraç ve Yolculuk Durakları Sergisi Açılış Töreni'nde bulunacak, Sepetçiler Kasrı'nda Yeşilay Dergisi 1000. Sayı Lansmanı'na iştirak edecek.

(İstanbul/09.30/10.30/14.00/19.30/20.00)

2- Siyer Vakfı tarafından, 'En Güzel'in Sözleri' temasıyla düzenlenecek '4. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması'nın lansmanı, Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak

(İstanbul/10.00)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 1. İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik ve Spor Bakanları toplantısına katılacak, 4. İslami Dayanışma Oyunları'nın açılış seremonisini takip edecek.

(Bakü)

2- Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından düzenlenen ve Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olduğu Etnospor Kültür Festivali, Yenikapı Etkinlik Alanı'nda devam ediyor.

(İstanbul/10.00)

3- Spor Toto Süper Lig'in 31. haftası, Kayserispor-Atiker Konyaspor ve Kasımpaşa-Çaykur Rizespor maçlarıyla başlayacak.

(Kayseri/İstanbul/20.00)

4- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi final serisi üçüncü maçında Fenerbahçe, Yakın Doğu Üniversitesi'ni konuk edecek.

(İstanbul/19.00)

5- Masa Tenisi ETTU Kadınlar Kupası finali rövanşında Bursa Büyükşehir Belediyespor ile TİGEM Spor karşılaşacak.

(Bursa/19.00)

6- Spor Toto Basketbol Süper Ligi 30. haftasında Muratbey Uşak-Trabzonspor Medical Park, Halk Enerji TED Ankara Kolejliler-Fenerbahçe ve Galatasaray Odeabank-Demir İnşaat Büyükçekmece maçları yapılacak.

(Uşak/15.00/Ankara/İstanbul/19.00)

7- Spor Toto 2. Lig play-off yarı final ilk maçlarında Kastamonuspor 1966-Gümüşhanespor ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor-Amed Sportif Faaliyetler karşı karşıya gelecek.

(Kastamonu/Erzurum/16.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.
Kaynak: AA