FETÖ'nün 'VIP Dinleme' Davasında 3 Tahliye

Siyasetçi, sanatçı, gazeteci ve iş adamı birçok kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla eski emniyet mensuplarının yargılandığı 'VIP dinleme' davasında 3 sanığın tahliyesine karar verildi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) adına siyasetçi, sanatçı, gazeteci ve iş adamı birçok kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla eski Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) İstihbarat Dairesi başkanları Ramazan Akyürek ve Ömer Altıparmak'ın da aralarında bulunduğu eski emniyet mensuplarının yargılandığı 'VIP dinleme' davasında, 3 sanığın tahliyesine karar verildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın bugünkü duruşmasında, sanıklar hakkında önceki celse dosyaya eklenen 'ByLock kullanım listesi' ve celse arasında gelen diğer belgelere ilişkin sanık avukatlarının beyanları alındı.

Duruşmada, iddianamede usulsüz olarak dinlenildikleri belirtilen bazı müştekiler de dilekçe ile davaya katılma talebinde bulundu.

Taleplerin ardından verilen aradan sonra kararını açıklayan mahkeme, katılma taleplerinin kabulü, sanıklardan Bedri Ünal hakkında kırmızı bülten çıkarılması yönünde Adalet Bakanlığına müzekkere yazılması, ByLock kullanıcısı sanıklar yönünden kullanım içeriklerinin ilgili makamlardan beklenilmesi ile değişen delil durumu ve uzun tutukluluk süresi göz önünde bulundurularak 3 sanığın tahliyesine karar verdi.

Diğer tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamı ile firari sanıkların yakalama emrinin infazının beklenilmesine hükmeden mahkeme, duruşmayı 4 Temmuz'a erteledi.

- Dava

Eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi başkanları Ramazan Akyürek ve Ömer Altıparmak, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ile Yurt Atayün'ün de aralarında bulunduğu çoğunluğu polis olan sanıklar, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, bazı Cumhurbaşkanlığı danışmanları ile Anayasa Mahkemesi üyelerinin yakınları, hakim, gazeteci, iş adamı, siyasetçi, emniyet müdürü ve insansız hava aracı projesinde yer alan çok sayıda kişiyi usulsüz biçimde dinlemeye almakla suçlanıyor.

Sanıklar, 'terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olmak', 'resmi belgede sahtecilik', 'haberleşmenin gizliliğini ihlal', 'özel hayatın gizliliğini ihlal', 'kişisel verilerin kaydedilmesi' ve 'iftira' gibi suçlardan yargılanıyor.

Hem Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesine hem de başka bazı mahkemelere, usulsüz dinleme suçlamalarıyla açılan 7 davanın da bu davayla birleşmesinin ardından sanık sayısı 185'e yükselmişti.

Kaynak: AA