Etnospor Kültür Festivali'nde Gaziosmanpaşa Belediyesi Standı Yoğun İlgi Gördü

Yenikapı Etkinlik Alanı’nda 4 gün sürecek Etnospor Kültür Festivali’nde geleneksel Türk sporlarının yanı sıra pek çok aktivite gerçekleştirilecek. Festivalde Gaziosmanpaşa Bilgi Evleri öğrencilerinin birbirinden güzel el sanatları da yer alıyor.

Etnospor Kültür Festivali'nde Gaziosmanpaşa Belediyesi Standı Yoğun İlgi Gördü
Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen Etnospor Kültür Festivali’nin ikincisi, "Ok Yaydan Çıkıyor" sloganıyla İstanbul’da başladı.

Yenikapı Etkinlik Alanı’nda düzenlenen festivalde, Türk dünyasına, Orta Asya ve Anadolu’ya özgü şenlikler hayat bulacak.

Festivalde geleneksel Türk sporları, geleneksel kıl çadırlarda oba yaşamı, tarihi el sanatları atölyeleri, kılıç kalkan gösterileri, atlı gösteriler gibi pek çok aktivitenin yanı sıra Gaziosmanpaşa Belediyesi Bilgi Evleri öğrencilerinin de ebru sanatıyla yaptığı çalışmalaryer aldı. Gaziosmanpaşa Belediyesi standındaki eserlere ilgi yoğun oldu. Ziyaretçiler de ebru sanatını denedi, ortaya renkli ve eğlenceli görüntüler çıktı.

Ayrıca stantta ilginç bir eser daha yer aldı. Pet şişelerden büyük bir kelebek yapıldı ve stantta sergilendi. O ilginç kelebek tablosu, görenleri de şaşırttı. Adı "Kelebeğin Hayali’’ olan tablonun Hikâyesi ise oldukça etkileyici ve anlamlı bir mesaj içeriyor: Bir tırtılın yaşadığı koza, ağaçtan kopar, tırtıl anne ve babasından ayrılır. O günden beri de tek hayali ailesine kavuşmaktır. Pes etmez, hep çabalar ve karşısına çıkan bütün zorluklara rağmen hiç vazgeçmez ve en sonunda anne-babasına kavuşur.‘Pes etmek mağlubiyet, vazgeçmemek ise azimdir. Asla pes etmeyin, hayallerinizden vazgeçmeyin’mesajı verilen tablonun yanında ziyaretçiler fotoğraf çekerek anı ölümsüzleştirdi.

Ata Sporlarımızı günümüze taşıyan Etnospor Kültür Festivali 11-14 Mayıs tarihleri arasında Yenikapı Meydanı’nda ziyaretçilerine kapılarını açık tutacak.
Kaynak: İHA