'Engelsiz Eller' Atölyesiyle Engelleri Aştılar

Tunceli’de engelliler tarafından ’Engelsiz Eller’ atölyesinde bir çok farklı hediyelik eşya hazırlandı.

'Engelsiz Eller' Atölyesiyle Engelleri Aştılar
Tunceli’de engellilere yönelik hizmet veren bir Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde ’Engelsiz Eller’ isimli atölye oluşturuldu. Atölyede farklı yaş gruplarından oluşan engelliler, öğretmenlerinin desteğiyle taş boyama, takı, el sanatları ve çeşitli hediyelik eşyalar yaptı.

Atölye çalışmaları hakkında bilgi veren okul öncesi öğretmeni Eylem Beycan, “Öğrencilerimizle birlikte toplumda biz de varız, biz de üretebiliriz demek için bu çalışmaları yapıyoruz. Öğrencilerle birlikte güzel çalışmalar ortaya koymaya çalıştık. Umarız insanlar tarafından fark edilir. Öğrencilerimiz çok büyük emek sarf ettiler” dedi.

Atölye çalışmasına katılan engellilerden Filiz Erdoğan, takı ve yapıştırma yaptığını ve okulu çok sevdiğini söyledi.



Atölyede çalışmalara katılan engellilerden Tuncay Köknar ise "Taş boyaması yapıyoruz, yastık yapıyoruz, resim çiziyoruz. Bunları sergileyeceğiz. Yeni şeyler öğrenmek güzel, mutlu oluyoruz. Okulumuzu ve öğretmenlerimizi çok seviyoruz” diye konuştu.

Bir dizi etkinlik düzenlendiklerini dile getiren merkezin kurucu müdürü Nejla Ergün ise "Atölye çalışmalarımızda sosyal aktivitelerimizin bir parçası olarak başladı.

Öncelikle küçük gruplarla başladık. Daha sonra çocuklarımızda eğitimin pekiştiğini gördükçe atölyelerimizi büyüttük. Şu an 4 farklı atölye çalışmamız var. Hepsini 6-7 aydan bu yana çocuklarla, öğretmenlerle birlikte yaptık. Çok da güzel ürünler çıktı. Çocuklarımız duygu ve düşüncelerini ürünlere aktardılar. Kendi aralarında bağ oluştu. Paylaşım ve arkadaşlık ilişkilerinin geliştiğini gördük" şeklinde konuştu.

Engelsiz Eller atölyesinde yapılan çeşitli ürünlerin önümüzdeki hafta içinde sergileneceği belirtildi.
Kaynak: İHA