Engelli Askerler Yemin Etti

İkmal ve Garnizon Komutanlığı'nda, Engelliler Haftası dolayısıyla engelli askerler için yemin töreni düzenlendi.

Törene, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçarslan, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Sırma ile engelli vatandaşların aileleri katıldı.

Törende bir gün de olsa askerlik gururunu yaşayan engelli vatandaşlar, sevinçlerini aileleriyle paylaştı.

Engelli vatandaşlar, terhis belgelerini aldıktan sonra yürüyüş yaparak protokol üyelerini ve aileleri selamladı.

Yemin töreninde konuşan İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kılıçarslan, 'Türk askeri ölürse şehit, kalırsa gazi olur.' dedi.

'Askerlik hizmeti, askerlik çağı gelen her Türk erkeği için kutsal vatan borcudur.' diyen Kılıçarslan, şöyle konuştu:

'Türk birliğinin, Türk kudret ve kabiliyetinin, Türk vatanseverliğinin ifadesi olan ordumuz, yüce milletimizin sarsılmaz güvencesi olma uğrunda yemin etmiştir. Temeli vatan sevgisi, vazife aşkı ve disiplin olan Türk Ordusu, necip Türk Milleti'nin bağrından çıkmış, tarih boyunca kahramanlıklar sergilemiş, vatanın ve milletinin kurtarıcısı olmuştur.'

Engelliler adına konuşma yapan er Mustafa Kemal Önerdilek ise, Türk Askeri'nin birlik ve bütünlüğü temsil ettiğini, bu birliğin Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Afyonkarahisar'da, 15 Temmuz'da, El-Bab'ta ve terörle mücadelede görüldüğünü kaydetti.

Kaynak: AA