Dulkadiroğlu Belediyesinden Öğrencilere Trafik Hizmeti

Dulkadiroğlu Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle trafik eğitim parkında öğrencilere eğitim vermeye başladı.

Dulkadiroğlu Belediyesince modernize edilerek aktif hale getirilen trafik eğitim parkında, 3 kurum arasında imzalanan protokol gereği haftanın belirli günlerinde öğrencilere trafik eğitim hizmeti sunulacak.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, yaptığı açıklamada, her türlü eğitime destek olduklarını söyledi.

Kahramanmaraş'ta trafiğin büyük bir sorun olduğuna dikkat çeken Başkan Okay, bunun en büyük nedenlerinden birinin de bilinçsiz sürücüler olduğunu belirtti.

Eğitimin temelden verilmesi amacıyla trafik eğitim merkezini aktif olarak kullandıklarını dile getiren Okay, şöyle konuştu:

'Dulkadiroğlu Belediyesi olarak, bir çok konuda olduğu gibi özellikle eğitim konusunda da hassas bir politika yürütüyoruz. Bu kapsamda eğitime bir çok alanda destek olduk. Trafik eğitimi konusunda da elimizde mevcut olan trafik eğitim merkezimizi modernize ederek yavrularımızın hizmetine sunduk. Özellikle trafik haftalarında öğrencilerimiz, buraya gelerek trafik polisi ya da jandarma görevlilerinden bire bir eğitim alıyorlar. Bunun amacı bilinçli sürücülerin yetişmesi ve öğrencilerin burada öğrendikleriyle fahri birer trafik polisi olmalarıdır.'

Kaynak: AA