CHP Bolu İl Yönetimine Kayyum Atanması

Genel Başkan Yardımcısı Bingöl: 'Mahkeme kararında hem tedbirin olmaması hem de istinaf yolunun açık olması nedeniyle CHP Bolu İl Yönetimine bir kayyumun atanması mümkün değildir' 'Temyiz yolunun açık olduğu bu kararın kesinleşmesi için hukuki sürecin tamamlanması gerekiyor. Hukuki süreç tamamlanmadan bir kayyum görevlendirilemez'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, 'Mahkeme kararında hem tedbirin olmaması hem de istinaf yolunun açık olması nedeniyle CHP Bolu İl Yönetimine bir kayyumun atanması mümkün değildir.' dedi.

Bingöl, yaptığı açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında, Bolu 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin, CHP Bolu İl Yönetimine 3 kişilik kayyum atadığına dair haberlerin yer aldığını belirtti.

Bolu'da görülen davanın sonuçlandığını ancak, herhangi bir kayyum atamasının olmadığını ifade eden Bingöl, verilen kararın içinde tedbirin olmadığını, buna ilişkin istinaf yolunun açık olduğunu söyledi.

Bu kapsamda kararın kesinlik taşımadığını ifade eden Bingöl, şunları kaydetti:

'Temyiz yolunun açık olduğu bu kararın kesinleşmesi için hukuki sürecin tamamlanması gerekiyor. Hukuki süreç tamamlanmadan bir kayyum görevlendirilemez. Mahkeme kararında hem tedbirin olmaması hem de istinaf yolunun açık olması nedeniyle, CHP Bolu İl Yönetimine bir kayyumun atanması mümkün değildir. Söz konusu dava 6 aydan uzun süredir devam ediyor. Bu dava, 'olağanüstü il kongresi' talebine yönelik bir davadır. Bunu başka yöne çekmek art niyetli bir tutumdur ve partiye zarar vermekten öteye gitmez. Temyiz yolu açık bir davanın sonuçlanmış gibi yansıtılması doğru değildir.'
Kaynak: AA