Bylock'cu 2 Eski Polise 13 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Verildi

Elazığ’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında örgütün gizli haberleşme ağı ’Bylock’ kullandığı belirlenen 2 eski polise 13 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 12 şüphelinin yargılanması Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı. Yargılaması süren şüphelilerden 10’unun duruşması ileri bir tarihe ertelendi. Örgütün gizli haberleşme programı ’Bylock’u kullandığı belirlenen ve Kanun Hükmündeki Kararname ile polislik mesleğinden ihraç olan sanık Mehmet D. ile açığa alınıp emekli olan Halit Ü. hakkında ise karar duruşması görüldü.

Savcı mütalaasında sanıkların FETÖ/PDY’nin gizli haberleşme programı ’Bylock’u kullandığını belirterek silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan cezalandırılmasını talep etti. Sanıklar haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek, beraat kararı verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan Mehmet D.’ye 7 yıl 6 ay, Halit Ü.’ye ise 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.
Kaynak: İHA