Büyükelçi Aydın, AA Berlin Ofisini Ziyaret Etti

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Aydın: 'Türkiye ile Almanya'nın çok yönlü köklü ilişkileri var. Birbirimizden vazgeçme lüksümüz yok. Her iki taraf da bunun farkında'

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, 'Türkiye ile Almanya'nın çok yönlü köklü ilişkileri var. Birbirimizden vazgeçme lüksümüz yok. Her iki taraf da bunun farkında.' dedi.

Büyükelçi Aydın, beraberinde Elçi Müsteşar Ufuk Gezer ve Basın Müşaviri Refik Soğukoğlu ile AA Berlin ofisini ziyaret etti.

Burada Türk gazetecilerle sohbet eden Aydın, Almanya'daki Türk basınının, iki ülke arasındaki gelişmeleri Türk toplumuna ve kamuoyuna aktarmada köprü görevi üstlendiğini vurguladı.

Türkiye ve Almanya ilişkilerinde 16 Nisan'daki halkoylaması sürecinde bazı gerginlikler ortaya çıktığını dile getiren Aydın, ''16 Nisan'daki referandum sonrası yeniden, karşılıklı birbirimizi daha iyi anlayabileceğimiz bir döneme girmeyi umuyoruz. Yavaş da olsa böyle bir sürece doğru ilerlediğimizi değerlendiriyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Halkoylaması sonrası Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin Berlin'e gelerek, mevkidaşı Brigitte Zypries ve Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile görüştüğünü belirten Aydın, bunun referandum sonrası üst düzey ilk ziyaret olduğuna dikkati çekti.

Gelecek dönemde siyasi temasların süreceğini kaydeden Aydın, ''Teknik düzeyde iki ülke arasında çalışmalar, temaslar eski yoğunluğuyla devam ediyor. Türkiye ile Almanya'nın çok yönlü köklü ilişkileri var. Birbirimizden vazgeçme lüksümüz yok. Her iki taraf da bunun farkında. İlişkilerde yaşanan sıkıntıların zaman içinde azalacağını umuyoruz. Aslında her her iki tarafta da bu yönde çaba mevcut.'' diye konuştu.

Büyükelçi Aydın, AA Berlin Temsilcisi Cüneyt Karadağ'dan ajansın Almanya'daki faaliyetleri ile Federal Basın Merkezi hakkında bilgi aldı. Aydın, ziyaret sonunda AA Berlin Temsilciliği özel defterini imzaladı.

Kaynak: AA