Bursa Tekstiline Yabancı İlgisi

BTSO'nun UrGe Projesi kapsamında, 20 ülkeden gelen ve Bursalı tekstil firmalarının yöneticileriyle iş görüşmeleri yapan 226 kişilik alım heyeti, ilk siparişlerini verdi Özimamoğlu Tekstil'in sahibi İmamoğlu:'Alım heyeti organizasyonunun ilk gününde ilk siparişlerimizi aldık. Organizasyonun devamında da önemli iş bağlantıları yapacağımıza inanıyorum'

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının (BTSO) Ur-Ge Projesi kapsamında, Rusya, Fas, İran, Güney Afrika ve Belarus'un da aralarında bulunduğu 20 ülkeden gelen ve Bursalı tekstil firmalarının yöneticileriyle iş görüşmeleri yapan 226 kişilik alım heyeti, ilk siparişlerini verdi.

BTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki (AKKM) organizasyonda, Bursalı 48 firmanın ürünlerini inceleyen yabancı alıcılar, ikili görüşmelerde bulundu.

Bursalı tekstil firmalarının ürünlerine hayran kaldıklarını belirten yabancı alıcılar, yaptıkları görüşmelerin ardından ilk siparişlerini de verdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Ur-Ge projeleri kapsamında 7'inci, tekstil sektöründe ise 3'üncü alım heyeti organizasyonunu düzenlediklerini belirtti.

Giysilik kumaş sektöründe üretim ve ihracat potansiyeline sahip şirketlerin katıldığı etkinliğe farklı ülkelerden yabancı alıcıların getirildiğini aktaran Burkay, şunları kaydetti:

'Bizim getirdiğimiz heyetin dışında bu etkinliği duyarak gelen birçok yabancı alıcı da programa dahil oldu. Bursa, tekstil sektöründe hem Türkiye'de hem de dünyada modayı ve trendi şekillendiren gücüyle ön plana çıkmış bir kent. Bu başarı, kentin ihracatına da yansıyor. İhracatta 2017'nin ilk 4 ayında Bursa, Türkiye ihracatının iki katı artış performansı gösterdi. Ülkemizin dünya ticaretinden yüzde 1,5 pay alma hedefi var. Şuanda dünya dış ticaretinden aldığımız pay ise yüzde 1'in altında. Tekstil sektörü bundan 15 yıl önce dünya tekstil dış ticaretinden yüzde 1'lik pay alırken, bugün bu payını yüzde 3'lere çıkarttı. Bu da sektörün hem Bursa'da hem de Türkiye'de ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor.

BTSO olarak güçlü olduğumuz alanlarda uluslararası düzeyde organizasyonları hayata geçiriyoruz. Bu organizasyon da bunlardan biri. Ur-Ge ve kümelenme gruplarımız içinde faaliyet gösteren firmaların hem rekabetçiliklerini hem de dış pazarlardaki paylarını artırmak için bu etkinlikleri sürdürmeye devam edeceğiz.'

- 'İlk siparişlerimizi aldık'

Özimamoğlu Tekstil firmasının sahibi Rıdvan İmamoğlu da özellikle Kuzey Afrika ülkelerinden ve Suudi Arabistan'dan gelen alıcılarla görüştüklerini vurgulayarak, 'Alım heyeti organizasyonunun ilk gününde ilk siparişlerimizi aldık. Organizasyonun devamında da önemli iş bağlantıları yapacağımıza inanıyorum.' değerlendirmesinde bulundu.

Adak Tekstil firma yetkilisi Mustafa Dağlı da organizasyonu çok başarılı bulduğunu ifade ederek, alıcıların doğrudan firmalara getirilmesi, firmaların onlara tanıtılmasının çok yerinde ve önemli bir çalışma olduğunu aktardı.

Kaynak: AA